SiolNET. Novice Slovenija
5,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Meteorologi napovedujejo: takšno vreme nas čaka jeseni

5,32

termometer

Jesen
Foto: Getty Images

Vremenski portal Accuweather je objavil napoved, kakšno vreme bo to jesen doletelo Evropo.

Poletje Evropi do zdaj ni prizanašalo, dele srednje Evrope so prizadele uničujoče poplave, v Sredozemlju te dni beležijo rekordno visoke temperature, ki jih spremljajo vse hujši požari, v naših krajih neprestano grozijo neurja s točo. Bo jesen prinesla olajšanje?

Nevihte tudi jeseni

Po napovedih znanega vremenskega portala Accuweather, ki je ta teden objavil dolgoročno vremensko napoved za prihajajoče mesece, nas lahko čaka še precej preglavic. Za območje Alp in okolice, v katero sodi tudi večji del Slovenije, še naprej napovedujejo možnost močnih neviht z obilnimi padavinami, ki naj bi trajale vse tja v jesen.

Ne izključujejo niti razvoja "medikanov", majhnih subtropskih ciklonov, ki se najpogosteje jeseni razvijejo nad razmeroma toplim Sredozemskim morjem.

Tudi druga polovica oktobra in november naj bi bila precej namočena, pri Accuweather za območje Alp, pa tudi juga Italije in za Balkan napovedujejo obdobja močnega deževja, ki lahko povzroči tudi poplave.

Na jugu Italije in Balkanskem polotoku, kjer so trenutno rekordno visoke temperature, se bo nadpovprečno toplo vreme zavleklo tudi v jesen, napovedujejo, v prvi polovici jeseni so možni celo vročinski valovi. Olajšanje bodo prinesle šele prej omenjene padavine v drugi polovici oktobra.

Tropske nevihte in celo orkani

Kot izredne dogodke pa pri Accuweather izpostavljajo, da bodo skrajne zahodne dele Evrope, predvsem Portugalsko in Irsko, zelo verjetno dosegle tropske nevihte, morda celo orkani, ki nastajajo nad Atlantikom. Ti cikloni običajno razpadejo, preden pridejo do Evrope, letos pa pričakujejo, da bo vsaj en, morda pa celo trije, udaril ob obalo.

Plaža Novice Danes bo vroče. Kakšno vreme prinaša vikend?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin