SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mesec požarne varnosti: Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti #video

0,08

termometer

Koliko med vami vas je takšnih, ki se na poti v službo sami pri sebi sprašujete: Sem ugasnil likalnik? Sem pustil hrano na prižganem štedilniku? To dvoje, prižgane električne naprave in pozabljena hrana, je pri nas še vedno najpogostejši razlog za požar na domu, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.


Oktober je mesec požarne varnosti, letos se odvija pod geslom: Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti. In kaj to pomeni?

"Največja težava za dostop so zagotovo stara mestna jedra, vsa večja stanovanjska naselja ali pa soseske, ki jih je v Ljubljani kar nekaj," pojasnjuje Iztok Zajc iz ljubljanske gasilske brigade.

[video: 65435 / ]

Gasilce na terenu čakajo številne ovire ...

Kaj pa gasilci storijo takrat, ko naletijo na ovire, ki jih ne morejo odmakniti? "Vse je odvisno od tega, kakšna ovira je pred nami. Če je to zapornica, ni velika težava. V najskrajnejšem primeru se odlomi. Če pa gre za kako betonsko oviro, je lahko težava predvsem v zimskem času. Betonska korita so na primer poleti lepo videti, sploh če so notri rožice, pozimi je pa težava. Ta korita so napolnjena z zemljo, pozimi zmrzne in se sprime s tlemi, tako korito pa je skoraj nemogoče odstraniti."

... pa tudi kakšna res nenavadna posredovanja

Vsakemu gasilcu pa se v obdobju njegove kariere pripeti tudi kakšna res nenavadna akcija. Kako smo dobili specialno enoto za lov na pitone, kaj tako vrednega je bilo v balonu, da so ga morali gasilci loviti, in druge nenavadne izpovedi je prav tako zbrala novinarka Planet TV Petra Vehovar.

[video: 65436 / ]

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin