Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
19.53

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

zdravstvo Pediatrična klinika Ljubljana

Četrtek, 21. 6. 2018, 19.53

5 let, 10 mesecev

Megličeva odhaja s čela pediatrične klinike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Anamarija Meglič in Rajko Kenda | Foto STA

Foto: STA

Strokovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana Anamarija Meglič je danes vodstvo kliničnega centra prosila za takojšnjo razrešitev. Na UKC Ljubljana so se ji v sporočilu za javnost zahvalili za ves trud pri vodenju, s petkom pa bo strokovno vodenje klinike prevzel njen zdajšnji namestnik Janez Jazbec, so sporočili.

Kot so sporočili iz Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Ljubljana, bo strokovno vodenje pediatrične klinike po pooblastilu s petkom prevzel Jazbec, zdajšnji namestnik Megličeve ter predstojnik kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo na kliniki.

Megličeva odšla, ker ne more poskrbeti za ustrezno zdravljenje

Megličeva po pisanju Dela odhaja, ker pravi, da v zdajšnjih razmerah ne more zagotoviti ustrezne kadrovske zasedbe v službi za kardiologijo, stalne pripravljenosti pediatra kardiologa in konziliarne službe pediatra kardiologa na kliniki. Poleg tega je po informacijah medija za takojšnjo razrešitev zaprosila, saj kot strokovna direktorica klinike ne more poskrbeti za ustrezno in dobro zdravljenje otrok na kliniki.

Po informacijah RTV Slovenija naj bi našla otroškega kardiologa iz Bosne in Hercegovine, ki bi bil pripravljen sodelovati in delati v Ljubljani in je v preteklosti že sodeloval z zagrebškimi otroškimi kardiologi. A naj bi ji nato z Zdravniške zbornice Slovenije sporočili, da pediater kardiolog ne more delati v Sloveniji, saj nima ustrezne licence, ker ne prihaja iz EU.

V prošnji za razrešitev je zaprosila za nadaljevanje zaposlitve kot zdravnica na nefrološkem oddelku, poroča Delo.

Megličeva je vodenje pediatrične klinike prevzela od Rajka Kende septembra lani, do danes pa se je srečevala s številnimi težavami, predvsem s tem, kako zagotoviti normalno delovanje otroške srčne kirurgije. Svoj odstop je prvič podala že oktobra 2017, a so jo pregovorili, da je ostala.

Ne spreglejte