SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medved v sredo na spoznavnem sestanku s sindikati javnega sektorja #video

0,16

termometer

Minister za javno upravo Rudi Medved je za sredo ob 14. uri na vodje sindikalnih pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja naslovil vabilo na predstavitveni sestanek v zvezi s pogajanji za razrešitev stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, so sporočili z ministrstva.

Vabilo je Medved naslovil na vodji obeh pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja Jakoba Počivavška in Branimirja Štruklja, sicer glavnega tajnika šolskega sindikata Sviz, vodji policijskih sindikatov Radivoja Uroševiča in Kristjana Mlekuša ter vodji sindikatov, ki zastopajo delavce v zdravstveni negi in socialnem varstvu, Zvoneta Vukadinoviča in Slavico Mencinger.

Kot so zapisali na ministrstvu, bo srečanje "vljudnostno-spoznavne narave".

Kranjska vahta Novice Kranjska vahta le "medijski eksperiment", policija poziva avtorja, naj se javi #foto

Zahteve se nanašajo tudi na višje plače 

Šlo bo torej za prvo srečanje novega ministra za javno upravo s predstavniki sindikatov, ki so na vlado naslovili vsak svoje zahteve. Nekateri so tudi že odmrznili svoje stavkovne aktivnosti, ki so bile od odstopa prejšnje vlade začasno ustavljene.

Zahteve se med drugim nanašajo na višje plače in regres za najslabše plačane. Z vlado Mira Cerarja so sicer v pogajanjih prišli precej daleč, a je nato Cerar spomladi odstopil, kar je pogajanja torej zaustavilo.
nova bankovca Posel danes Takšna bosta nova bankovca za 100 in 200 evrov burek burger Trendi Nenavadni izum, ki je navdušil Zagrebčane - burek burger Damir Črnčec Novice Šarec in LMŠ v bran Črnčecu, peticijo podpisalo že tri tisoč ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin