SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medtem ko ga preiskujejo policisti, je Dejan Ornig dobil službo

2

termometer

Dejan Ornig, ki mu po razkritju pomanjkljivosti v policijskem komunikacijskem sistemu Tetra grozi kazenska ovadba, je dobil službo v podjetju, kjer bo te pomanjkljivosti lahko odpravil.

Ko je študent Dejan Ornig opozoril na pomanjkljivosti in ranljivosti komunikacijskega sistema Tetra, ki ga uporablja slovenska policija, poleg nje pa še vojska, vladne službe, Sova, Dars in številni drugi, si je namesto hvaležnosti prislužil pozornost kriminalistov. Zoper njega se namreč nadaljuje predkazenski postopek, o čemer smo podrobneje poročali konec aprila.

Ko je zgodba prišla v medije, je direktor policije Marjan Fank odredil interni nadzor. "Izsledki internega nadzora mi niso znani, a direktor je obljubil tudi tiskovno konferenco," pravi Ornig. V Pick & Place opazili njegovo znanje A Ornig je dobil priložnost, da svoje znanje uporabi za odpravljanje prav tovrstnih pomanjkljivosti, ki jih je razbral pri Tetri. "Res je, da sem dobil ponudbo portoroškega podjetja, Pick& Place, a pogodbe še nisem podpisal," je zadržano pojasnil Ornig in dodal, da se ravno dogovarja o tem, da se bo na Obalo kar preselil. Podjetje Pick & Place se med drugim ukvarja z izdelavo podpornih sistemov za omenjeni komunikacijski sistem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin