Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
15.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bojan Požar Joc Pečečnik Lady

Sreda, 14. 10. 2015, 15.16

6 let, 7 mesecev

Medijski projekt Joca Pečečnika in Bojana Požarja je propadel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
KBM Leasing družbi Bojana Požarja in Joca Pečečnika ni podaljšal pogodbe za najem 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, med katerimi so tudi Jana, Stop, Lady in Naša žena.

Medijski projekt je padel v vodo po sporu med Bojanom Požarjem in Jocem Pečečnikom. Pečečnik in Požar sta skupaj ustanovila podjetje Princip Media, ki naj bi revije izdajalo. Družbenika sta se nato sprla, KBM Leasing in Princip Media sta se kljub temu dogovorili o najemu blagovnih znamk oziroma o pravici do uporabe teh blagovnih znamk. Odziv Pečečnika in Požarja še čakamo, je pa Požar na Twitterju zapisal, da ga je Pečečnik prevaral.

Prvi obrok ni bil plačan Podjetje Požarja in Pečečnika bi moralo v ponedeljek plačati prvi obrok najema - ta po naših informacijah znaša med 30 in 40 tisočaki na mesec -, a je Požar prosil za podaljšanje roka. V KBM Leasingu mu niso ustregli in so odstopili od pogodbe.

Spor med Požarjem in Pečečnikom se je začel, ko je Pečečnik Požarja v začetku oktobra obvestil, da izstopa iz posla. Pečečnik si je nato premislil in pod določenimi pogoji posel podprl.

"Požar je imel srečo, da mi ni bilo vseeno za 40 ljudi, ki jim je obljubil službo in bi v primeru mojega umika ostali na cesti, zato sem se odločil, da bom ob zastavi Požarjeve hipoteke, njegovega finančnega vložka in celotnega Požarjevega deleža v mojo korist družbi Princip Media omogočil, da začne delovati," je Pečečnik takrat zapisal v javnem pismu.

"V družbi ne bom sodeloval niti jaz niti moja ekipa. Če mi po 12 mesecih Požar ne bo vrnil vloženih sredstev, bom družbo prevzel v celoti. Požarju in ekipi želim veliko uspeha z željo, da bodo poslovali uspešno in da bi se držal dogovora ter mi v 12 mesecih vrnil moj vložek," je že zapisal.

Požar je nato prav tako javno poslovnemu partnerju odgovoril, da projekt miruje.

Požar: Pečečnik z lažmi in kompleksi pobegnil iz projekta Med partnerjema so v času spora padale tudi težke besede. "Pečečnik je z lažmi in kompleksi pobegnil iz projekta Delo Revije, 3 dni prej, preden bi moral dati denar. Več jutri," je 7. oktobra na Twitterju zapisal Požar.

Pečečnik pa mu je z javnim pismom odgovoril: "Po prvih konkretnih poslovnih dogovorih sem dojel, da ima Požar specifično samotarsko držo pri vodenju podjetja, ki nikakor ni v skladu z našimi poslovnimi procesi in slogom vodenja. Preveč optimistične in samovšečne drže v poslu ne maram, saj sem že prevečkrat videl zgodbe, ki se končajo tragično."

Ni znano, kakšna bo zdaj usoda blagovnih znamk, katerih lastnik je KBM Leasing. "Odločitve v zvezi s prihodnostjo blagovnih znamk bo družba sprejela na osnovi temeljite preučitve novih okoliščin in skladno z načeli dobrega gospodarjenja s premoženjem družbe," so zapisali v KBM Leasingu.

Nove stare revije Družba Salomon, ki je pred tem najemala te blagovne znamke, je junija začela revije z nespremenjeno zasnovo izdajati pod novimi imeni, tako je Zarja nadomestila Jano, Zvezde Lady, Vklop pa Stop.

V KBM Leasingu pa glede tega pravijo, da "s ciljem zavarovanja premoženja, zaščite interesov in ugleda družbe v primeru identificiranih škodljivih ravnanj v skladu z veljavno zakonodajo uveljavljajo vsa razpoložljiva pravna sredstva".

Ne spreglejte