Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2020,
12.31

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Natisni članek

Boris Popovič Milan Mandarić tožba

Sreda, 15. 1. 2020, 12.31

4 leta, 3 mesece

Mandarić na sodišču toži Popovičevo mamo: terja 950 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Milan Mandarić | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Ameriški podjetnik srbskih korenin Milan Mandarić od družbe Toko-Line, ki je v lasti mame Borisa Popoviča Solze, terja 950 tisoč evrov. Znesek je nakazal Solzi Popovič, ta pa trdi, da mu je nato znesek takoj po pologu vrnila v gotovini.

Milan Mandarić, ki se v zadnjih dneh ukvarja predvsem s prodajo nogometnega kluba Olimpija, je bil tokrat v Kopru na sodišču zaradi posojila iz leta 2007. Takrat je Popovičevi mami nakazal skoraj milijon evrov, pri čemer tožena stranka trdi, da naj bi znesek takoj po podpisu pogodbe vrnila v gotovini, in to kar v domači spalnici, kar pa so tekom dokaznega postopka potrdili samo njeni družinski člani. "Z gotovostjo gospod Mandarić tega denarja v gotovini ni prejel," je po zaključku naroka za STA zatrdil odvetnik Jernej Kos, za katerega so odprta samo še vprašanja pravne narave, v prvi vrsti glede zastaranja zadeve.

Med pričami je danes nastopil tudi sam Mandarić, ki je pojasnjeval podrobnosti glede prenosa svoje terjatve na družbo Toko-Line. Kot je navedel sodnici Darji Morelj, pri tem ni imel druge izbire, saj je Popovičevi ves čas pošiljal opomine, a brez rezultatov, poroča STA. Za odstop terjatve se je sicer odločil na predlog svojega tedanjega odvetnika Francija Matoza.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić odhaja, znano ime novega predsednika Olimpije

Sodba v drugi polovici februarja

Terjatev je Mandarić naknadno prevzel nazaj od družbe Toko-Line, glede na čas začetka postopka pa kot tožnik uradno nastopa Toko-Line. To sicer po besedah odvetnika Kosa nikakor ne vpliva na procesni položaj strank v postopku, saj Toko-Line dejansko toži Popovičevo za Mandarića.

Sodnica Moreljeva je danes sklenila dokazni postopek, saj je ocenila, da je zadeva zrela za odločitev. Sodbo, ki bo izšla pisno, Mandarićev zagovornik pričakuje v drugi polovici februarja.

Ne spreglejte