Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
15.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

Magna Steyr

Četrtek, 14. 2. 2019, 15.50

5 let, 2 meseca

Magna bo kljub dogovoru del proizvodnje preselila v Gradec, a le začasno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Magna Steyr v Hočah | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Vodstvo Magne Steyr je pozdravilo v sredo sklenjeni dogovor med predstavniki vlade in novomeškim okoljskim združenjem Rovo ter pripravljenost vseh za dialog in iskanje rešitev v nastali situaciji. Kot ob tem dodajajo, jim dogovor za zdaj ne omogoča takojšnjega začetka proizvodnje v Hočah, zato jo bodo začasno opravljali v Gradcu.

V Magni pojasnjujejo, da so sprejeli zaveze do svojih poslovnih partnerjev glede dobave avtomobilov v dogovorjenih rokih, ki jih morajo izpolniti. Pri tem so predvidevali, da bodo ta teden lahko začeli proizvodnjo v Hočah.

"Ker to trenutno ni mogoče, bomo ta del proizvodnje začasno opravljali v naši graški tovarni z uvedbo dodatnih izmen," so pojasnili v avtomobilski multinacionalki in izrazili upanje, da končno rešitev za čim prejšnji zagon njihove nove lakirnice v Hočah najdejo čim prej.

V ponedeljek začeli priprave na selitev proizvodnje

Zaradi negotovosti glede pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja in s tem povezanega začetka obratovanja hoškega obrata so v Magni že v ponedeljek začeli organizacijske priprave na selitev proizvodnje v Gradec.

Po sredinem sestanku ministrov Zdravka Počivalška in Jureta Lebna z Rovom so vendarle dosegli dogovor, da gospodarsko ministrstvo prisluhne predlogu okoljskega združenja in vladi predlaga dopolnitev posebnega zakona o Magni, o čemer naj bi odločali že na naslednji seji. Rovo se bo zato odpovedal upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja.

A Magna bo kljub dogovoru za začetek proizvodnje morala počakati na iztek 30-dnevnega roka, v katerem lahko stranke v postopku še sprožijo upravni spor. Slednji sicer teče od prejšnjega četrtka, ko je okoljsko ministrstvo izdalo dokončno, a še ne pravnomočno okoljevarstveno dovoljenje. "Upam, da bodo to v Magni sprejeli s razumevanjem, saj smo vse moči vložili v dogovor," je o tem v sredo dejal Počivalšek.

Ne spreglejte