Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
14.37

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Igor Lukšič SD SDS interpelacija

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 14.37

5 let, 7 mesecev

Lukšič o kratkih lažeh, razdelitvi desetih milijard in destruktivnosti SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če bo SDS na desnici osamljena s svojo destruktivnostjo, je to dobra napoved za Slovenijo, je prepričan predsednik SD Igor Lukšič, ki tudi interpelacijo zoper šolskega ministra vidi v tem kontekstu.

"Če bo SDS v svoji destruktivni drži ostala sama, je to za Slovenijo dober obet, ker se bo pokazalo, da vendarle ni destruktivna celotna desnica, ampak to ostaja koncentrirano na eno samo stranko," je dejal Lukšič na novinarski konferenci.

Kaj si Janez misli o Janezu

Lukšič destruktivnost stranke Janeza Janše vidi v tem, da je v petih mesecih vložila štiri interpelacije, zahtevala številne izredne seje državnega zbora in pritiskala na parlamentarnih odborih. Omenil je še "medijske gonje prek strankarskega glasila" na temo, ki je po oceni SDS ključna za izhod iz krize, pravi Lukšič. "Recimo, kaj si Janez misli o Janezu in kje je bil kdo v 70. letih. To je definicija njihovih prioritet."

Kaj imata skupnega komunistična preteklost in deset milijard evrov? A zgodbe, povezane s komunizmom, imajo še drugo plat, je prepričan predsednik Socialnih demokratov. "Ko gre za obračun s komunistično preteklostjo, vemo, za kaj gre. Na računu za obračun je namreč ostalo približno deset milijard evrov. SDS jih je poskušala razdeliti prek Družbe za upravljanje terjatev bank in Slovenskega državnega holdinga, kot si ga je zamislila."

Komu se tresejo hlače? Lukšič o interpelaciji zoper šolskega ministra Jerneja Pikala pravi, da je kot vsaka laž na kratkih nogah. "Ta je še dodatno na trhlih kratkih nogah. Ne samo da je lažniva, ampak je tudi zelo gnila." Interpelacija je del strategije, kako kar naprej tresti Slovenijo. "Ker se njim tresejo hlače, ker bi morali odgovarjati za pretekla dejanja, tresejo celo Slovenijo, da bi se to prekrilo," pravi Lukšič.

Predsednik SD še ne želi podrobneje komentirati morebitnih kandidatov za ministra za gospodarstvo in za zdravje, Metoda Dragonjo in Alenko Trot Skaza, saj uradno predloga še ni dobil. Priznava, da imata oba nekaj prtljage, hkrati pa pravi: "Treba bo pogledati, za kaj gre pri teh kandidatih. Odločali se bomo potem, ko bo, če bo."

Ne spreglejte