SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger
tudi o migracijah, schengenskem sistemu in drugih temah

Logar s komisarko Johanssonovo o prednostnih nalogah predsedovanja Svetu EU

0,24

termometer

Anže Logar
Zunanji minister Anže Logar se je danes srečal z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson in razpravljal o slovenskem predsedovanju Svetu EU. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Zunanji minister Anže Logar se je danes srečal z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson, ki je na obisku v Sloveniji v okviru priprav na slovensko predsedovanje Svetu EU. V pogovoru sta največ pozornosti namenila prednostnim nalogam slovenskega predsedovanja v drugi polovici leta.

Anže Logar Novice Minister Logar: Oba predsednika sta zanikala obstoj dokumenta. Temu nimam kaj dodati.

Kot so sporočili z zunanjega ministrstva, sta Logar in Johanssonova govorila tudi o migracijah, schengenskem sistemu in drugih temah, ki bodo aktualne v času slovenskega predsedovanja Svetu EU. Prav tako sta govorila o aktualnih migracijskih razmerah v evropskem južnem sosedstvu in na Zahodnem Balkanu.

Logar in Johanssonova sta spregovorila tudi o zunanji dimenziji migracij, na področju katere bo Slovenija v času predsedovanja skladno z novim paktom o migracijah in azilu nadaljevala z aktivnostmi, povezanimi s krepitvijo migracijskega sodelovanja in vzajemnimi partnerstvi s tretjimi državami, so na zunanjem ministrstvu še navedli v sporočilu za javnost.

Podpis Novice Zunanji ministri Slovenije, Hrvaške in Italije podpisali izjavo o sodelovanju v severnem Jadranu

"Partnerji morajo prednostno izboljšati pogoje ter okrepiti migracijske in azilne sisteme"

"Naši partnerji na Zahodnem Balkanu, zlasti BiH, morajo prednostno izboljšati pogoje ter okrepiti migracijske in azilne sisteme. Naslednji vrh EU-Zahodni Balkan v oktobru kot pomemben signal in vzpodbuda regiji," so ob srečanju Logarja in Johanssonove tvitnili na predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji.

"Napredek je viden na tedenski ravni. Verjamem, da se bomo kmalu dogovorili o nekaterih ključnih elementih," je poudarila komisarka. "Napredek je viden na tedenski ravni. Verjamem, da se bomo kmalu dogovorili o nekaterih ključnih elementih," je poudarila komisarka. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Johanssonova verjame, da se bodo kmalu dogovorili

Komisarka se je danes srečala tudi s člani odborov državnega zbora za evropske zadeve ter za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Kot so navedli na predstavništvu komisije, je Johanssonova dejala, da pakt o migracijah ni blokiran. "Napredek je viden na tedenski ravni. Verjamem, da se bomo kmalu dogovorili o nekaterih ključnih elementih," je poudarila.

Komisarka za notranje zadeve se je že v četrtek sestala z notranjim ministrom Alešem Hojsom, s katerim sta pregledala prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU in si obljubila vzajemno pomoč.

Srečala se je tudi s predsedujočim upravnega odbora Evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex) Markom Gašperlinom. "Močna skupna zaveza dobro vodeni in trdni agenciji. Težke naloge pred nami je možno rešiti s strateškim načrtovanjem in močno podporo Evropske komisije," je po srečanju na Twitterju zapisala Johanssonova.

Anže Logar Novice Češki poziv zaveznicam za izgon Rusov: Slovenija odgovarja tako

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin