Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 12. 2020,
7.18

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

4

Natisni članek

Mike Pompeo Anže Logar ZDA

Ponedeljek, 7. 12. 2020, 7.18

3 leta, 4 mesece

Logar danes pri Pompeu v Washingtonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

4

Anže Logar | Foto STA

Foto: STA

Zunanji minister Anže Logar se bo danes v Washingtonu srečal z ameriškim državnim sekretarjem Mikom Pompeom. Kot so sporočili z zunanjega ministrstva, je dvodnevni obisk v ZDA namenjen poglabljanju odnosov med Slovenijo in ZDA, zgodovinskima prijateljicama, strateškima partnericama in zaveznicama v zvezi Nato.

Logar se bo na State Departmentu srečal s Pompeom ter pomočnikom ameriškega državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve Philipom Reekerjem. Ministra bosta glede na sporočilo MZZ izmenjala poglede na aktualna vprašanja skupnega interesa in govorila o novih priložnostih za sodelovanje, navaja STA.

Logar se bo srečal tudi z Amy Klobuchar

Srečanjema bo sledila izjava ministra Logarja za slovenske medije. V torek so predvidena še druga dvostranska srečanja, med drugim z ameriško senatorko slovenskega rodu Amy Klobuchar, so sporočili z MZZ.

Logarja bo na obisku v ZDA spremljal Vrtovec

Logarja bo spremljal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki bo na State Departmentu podpisal memorandum o razumevanju v zvezi s strateškim civilnim jedrskim sodelovanjem. Kot je pojasnil Vrtovec, memorandum ni podlaga za konkreten posel, lahko pa je katalizator za dodatno sodelovanje pri prenosu znanj in izkušenj, navaja STA.

Janez Janša v studiu Planet TV
Novice Premier Janša začenja dvodnevni obisk v Izraelu

Memorandum tako ne pomeni podlage za posel pri izbiri tehnologije za morebitni drugi blok Nuklearne elektrarne Krško (Nek). Ameriška družba Westinghouse, ki je s tehnologijo opremila Nek, bi bila lahko v igri pri dobavi tehnologije tudi za drugi blok, če bi se Slovenija odločila zanj. Vlada je drugi blok sicer uvrstila na seznam pomembnih strateških projektov za okrevanje po koronski krizi, odločitev o gradnji pa naj bi bila sprejeta najkasneje do leta 2027, poroča STA.

Ne spreglejte