Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2014,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Odbor 2014 Janez Janša Janez Janša

Petek, 7. 11. 2014, 21.24

8 let

"Ljudje, kot je Janša, so sreča za Slovenijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Udeleženci tribune z naslovom Janez Janša politični zapornik v komunizmu in demokraciji, organiziral jo je Odbor 2014, so prepričani, da bodo Janšo izpustili iz zapora in da bo tudi rehabilitiran.

Na javni tribuni so o svojih izkušnjah spregovorili nekdanji politični zaporniki v prejšnjem režimu, ki so danes tudi gostovali na komisiji DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, med njimi tudi Andrej Aplenc, Adem Demaci, Marko Grubišić, Anto Kovačevič, Marko Veselica in Nikola Štedula. Dogodka so se udeležili tudi nekateri poslanci in vidnejši člani SDS.

Aplenc: Klemenčičeva izjava ni v skladu z načelom demokracije Aplenc je več kot sto zbranim pojasnjeval svoje izkušnje z Golega otoka, odzval pa se je tudi na besede pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, ki je v sredo v oddaji Odmevi na Televiziji Slovenija med drugim dejal, da se je scena popolnoma zradikalizirala in spolitizirala zaradi enega človeka.

Po njegovem mnenju je ta izjava nesprejemljiva in ni v skladu z načelom demokracije. Bi pa danes rad videl kogar koli v Sloveniji, ki bi očital spolitiziranje in radikalizacijo podpore demokratske stranke Martinu Lutru Kingu.

"To očitajo tisti, ki jim to politično ni všeč. Pri človekovih pravicah je vseeno, če gre za enega posameznika ali pa milijon," je dejal Aplenc. Dejal je še, da je bil sam dvakrat zaprt in nato rehabilitiran, enako tudi Jože Pučnik. Tako je prepričan, da bo tudi Janez Janša dvakrat zaprt in nato rehabilitiran.

Kovačevič: Janšo so zaprli udbovci in komunisti Kovačevič pa je dejal, da so "ljudje, kot je Janša, sreča za Slovenijo, a so na žalost redkost". Po njegovem mnenju je Janša ustvarjal demokracijo in svobodo, danes pa so ga zaprli "tisti, ki Slovenije niso nikoli niti hoteli, to so udbovci in komunisti".

Ne spreglejte