SiolNET. Novice Slovenija
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski študentje bodo morali na predavanja še nekaj časa hoditi z gumijastimi škornji

1,80

termometer

Nadvoz-poplava

Ljubljanski nadhod, ki povezuje Dunajsko cesto z bežigrajskimi fakultetami, bo še nekaj časa bolj kot ne prehoden samo z obuvali, primernimi za poplave ali ribolov.  

Na Dunajski cesti je postajališče Ljubljanskega potniškega prometa, ki ga za svoj prihod na fakulteto ali srednjo šolo uporablja precej študentov in srednješolcev. Tam so namreč Fakulteta za družbene vede, Ekonomska fakulteta, Pedagoška fakulteta, Fakulteta za upravo in tudi Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola. Na tem postajališču ustavijo avtobusi številka 6, 8 in 11.

 

Od postajališča do izobraževalnih ustanov jih pot pelje prek nadvoza, ki je v že precej slabem stanju. Zato se ob vsakem malo večjem nalivu nadhod spremeni v bazen. Našo bralko je zanimalo, kdaj bo ta nadhod urejen.

Na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL so nam odgovorili: "Letos načrtujemo izdelavo sanacijskega načrta za nadhod, nato pa se bomo začeli dogovarjati z etažnimi lastniki. Ker MOL ni izključna lastnica parcel, sanacije brez tega ne moremo začeti."

Več deset različnih lastnikov

Glede na pojasnilo, ki smo ga dobili z Oddelka za ravnanje z nepremičninami MU MOL, pa je mogoče sklepati, da začetka sanacije tega nadhoda še nekaj časa ne bo: "Tri (827/1, 827/2 ter 827/3 vse k.o. Brinje) od šestih parcel, pod katerimi poteka večji del podhoda, so zemljiškoknjižno v lasti nekdanje Republiške uprave za ceste, tri parcele (122/27 k.o. Bežigrad ter 386/26 in 386/28 obe k.o. Brinje I) so v lasti MOL, parceli, kjer podhod na obeh straneh ceste prehaja v stopnišče, pa sta v lasti etažnih lastnikov stolpnice na Dunajski 107 ter več desetih solastnikov poslovnega objekta na Dunajski 106. Po OPN MOL ID je podhod označen kot javna pot."

Da pa bi bila zadeva še bolj zapletena, so nekatere stvari tudi zemljiškoknjižno neurejene: "Sam nadhod se nahaja na parc.št. 386/26 k.o. Brinje I. Parkirišče, ki je pod njim, najverjetneje uporabljajo lastniki poslovnega objekta na Dunajski 106, objekt kot celota, ki predstavlja tako parkirišče in nadhod nad njim kot tudi podhod pod cesto, pa zemljiškoknjižno ni ustrezno urejen."

Zdajšnji študentje in srednješolci prenovljenega nadhoda, kot vse kaže, ne bodo uporabljali, zato jim preostane še prihod do hiš znanja še z druge strani, z Vojkove ceste, kamor jih lahko pripelje LPP-avtobus št. 20 in 13.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin