Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
13.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Univerza v Ljubljani Dušan Mramor Maja Makovec Brenčič

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 13.37

6 let, 6 mesecev

Ljubljanske fakultete izplačale za več kot milijon evrov dodatka za pripravljenost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mnogim zaposlenim so dodatek izplačali za ure rednega dela, ne za čas dejanskega opravljanja stalne pripravljenosti, nekateri dekani pa so si dodatek za pripravljenost odredili kar sami.

Inšpekcijski nadzor je ugotovil nepravilnosti pri izplačilu dodatka za stalno pripravljenost na devetih fakultetah ljubljanske univerze, saj fakultete za dodelitev dodatka nimajo pravne podlage niti vsebinskih razlogov, ker ne opravljajo neodložljivih del v smislu nenehnega varovanja občečloveških vrednot, v Delu poroča Tina Kristan.

Fakultete so dodatke za stalno pripravljenost izplačevale dekanom, prodekanom, tajnikom fakultet, strokovno-tehničnim delavcem na področju informatike, računovodstva in vzdrževanja. V obdobju od leta 2012 do 2014 pa so nezakonito izplačale dodatek za stalno pripravljenost v skupni višini dobrih 770 tisoč evrov bruto.

Nekateri poleg redne plače prejemali več kot 700 evrov bruto dodatka Po navedbah časnika Delo je iz podatkov mogoče sklepati, da je skupna vsota izplačil za omenjeni dodatek, ki so ga začeli izplačevati leta 2009, presegla milijon evrov bruto. Po njihovih podatkih so tako nekateri poleg redne plače prejemali več kot 700 evrov bruto dodatka za stalno pripravljenost, dekani fakultet pa za prejemanje dodatka niso prejeli soglasja rektorja, ki bi ga v skladu z zakonom potrebovali.

Na prvem mestu je ljubljanska ekonomska fakulteta, kjer sta dodatek v letih 2012 in 2013 prejemala tudi zdajšnja ministra za finance ter za izobraževanje, znanost in šport, Dušan Mramor in Maja Makovec Brenčič.

Po navedbah Dela so na ekonomski fakulteti letno izplačali od 134 tisoč do 153 tisoč evrov bruto dodatka, leta 2012 se jim je po višini dodatka z nekaj manj kot 112 tisočaki približala fakulteta za družbene vede.

Fakultete bodo morale do začetka marca izvesti popravljalne ukrepe Dodatek so po ugotovitvah inšpektorata neupravičeno izplačevale še:

- fakulteta za elektrotehniko, - fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, - fakulteta za matematiko in fiziko, - fakulteta za računalništvo in informatiko, - fakulteta za socialno delo, - fakulteta za šport in - filozofska fakulteta.

Ne spreglejte