SiolNET. Novice Slovenija
2,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Levica s koalicijo uskladila vsebinski del zakona o zdravstvenem zavarovanju

2,11

termometer

Levica Violeta Tomić
Foto: STA

Poslanec Levice Matej T. Vatovec je po današnjem usklajevanju koalicije in Levice o predlogu zakona o zdravstvenem zavarovanju in ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja dejal, da so zaprli vse člene zakona in torej uskladili način prenosa v obvezno zavarovanje. Dodal je, da finančna konstrukcija ostaja odprta.

levica Novice Z ukinitvijo dopolnilnega zavarovanja v skladu s predlogom Levice naj bi zmanjkalo okoli 150 milijonov evrov

Matej T. Vatovec je bil po usklajevanjih precej zadovoljen in presodil, da so zadnja usklajevanja "dokaj plodna", zato upa, da bo zakon v prihodnjem tednu vložen s široko podporo.

V pričakovanju uskladitve glede finančne konstrukcije

Odprto pa ostaja vprašanje finančne konstrukcije, ki ga bodo usklajevali do petka, ko bo zadnji sestanek, povezan s finančnimi učinki. "In pričakujem, da ga bomo zaprli tako hitro, kot smo vsebinske člene," je dejal Vatovec. O tem, kje so razlike med izračuni, ni hotel govoriti, omenil je le DDV.

Matej Vatovec Foto: STA

Dotaknil se je tudi dohodninskih sprememb, ki so trčile ob spreminjanje koncepta zdravstvenega zavarovanja. Po Vatovčevih besedah je finančni učinek obeh zakonov približno enak - "po eni strani ukinjamo položnice, ki bremenijo vse enako, vladna dohodninska lestvica pa bi tistim, ki imajo večje plače, omogočila, da dobijo več. Gre za vprašanje družbene prioritete," je dejal poslanec.

Luka Mesec Posel danes Ukinitev dopolnilnega zavarovanja: koalicija in Levica sestanek prestavili na jutri

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin