SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Leta 2018 konec zastojev na odseku Draženci-Gruškovje?

3

termometer

Dars je dobil gradbeno dovoljenje za izgradnjo prve etape avtocestnega odseka od Dražencev do mejnega prehoda Gruškovje, ki kot edini še manjka na podravski avtocesti do Hrvaške.

Dars je zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nekaj več kot 13 kilometrov avtoceste med Draženci in Gruškovjem vložil 20. maja, danes pa je dobil dovoljenje za izgradnjo prve etape, dolge 7,22 kilometra. Sledila bo objava razpisa za izbor izvajalca gradbenih del za prvo etapo, kar se bo zgodilo predvidoma v prvem tednu septembra.

Finančna konstrukcija je zaprta Ker so pred objavo razpisa že opravili vse aktivnosti, ki jih je bilo možno izpeljati, predsednik uprave Darsa Matjaž Knez pričakuje, da bodo izvajalca gradbenih del izbrali do konca leta, z deli na projektu pa začeli v pomladanskih mesecih prihodnjega leta. "To je načrt, ki smo si ga zastavili, tako da bi bilo dela na tem odseku možno zaključiti v letu 2018," je dejal.

Finančna konstrukcija za omenjeni projekt, skupaj z DDV "težak" okoli 230 milijonov evrov, je zaključena. Določen del bodo pokrili s krediti, dogovarjajo se za evropska sredstva, nekaj virov pa bo tudi lastnih. Želijo si, da bi dobili okoli 60 milijonov evrov evropskih sredstev, od višine teh pa bo odvisno, koliko lastnih sredstev bodo namenili za projekt.

Obeta se zmanjšanje zastojev Z izgradnjo avtoceste Draženci-Gruškovje bodo močno zmanjšani zastoji, ki vsako leto na vrhuncu turistične sezone nastajajo na tem odseku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin