Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2011,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Janez Lavre bolnišnica Slovenj Gradec

Četrtek, 15. 9. 2011, 10.33

8 let

Lavre bo ponovno kandidiral za direktorja slovenjgraške bolnišnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko so mu člani sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec kot edinemu kandidatu odrekli večinsko podporo za vnovično imenovanje na mestu direktorja, se bo Janez Lavre na ponovljeni razpis prijavil.

Razpis za delovno mesto direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je bil v sredo objavljen v časniku Dnevnik. Kandidati, ki se bodo prijavili na razpis, morajo poleg pogojev, določenih z zakonom, izpolnjevati še posebne pogoje, določene s statutom bolnišnice in razpisom. Prijave zbirajo do 29. septembra Glede na objavljen razpis morajo imeti najmanj visoko strokovno izobrazbo ustrezne zdravstvene smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, predložiti pa morajo tudi program dela in razvoja zavoda. Izbrani kandidat bo imenovan za štiri leta, interesenti pa morajo prijave z dokazili poslati na naslov bolnišnice do 29. septembra. Do ponedeljka, 19. septembra, ko direktorju poteče mandat, mora biti sklicana nova seja sveta zavoda, ki bo za vmesno obdobje imenoval vršilca dolžnosti. Izredna seja, ki se skliče v 24 urah, bo v petek ali najkasneje v ponedeljek, je povedal Lavre. "Če sem primeren kandidat za vršilca dolžnosti, me bo svet podprl," je v zvezi s tem dodal Lavre.

Prejel le dva glasova podpore Na tajnem glasovanju na seji sveta zavoda 5. septembra je Lavre, ki je bil edini prijavljeni kandidat v okviru prejšnjega razpisa za direktorja, prejel dva glasova podpore, šest članov sveta je bilo proti njegovemu imenovanju, en član pa je bil odsoten. Za predsednico sveta Valentino Prevolnik Rupel je bilo to presenečenje, saj je bil po njeni oceni Lavretov program dober in v skladu z usmeritvami ministrstva.

Marušič Lavreta podpira Za Lavreta pa, kot je dejal po takratni seji sveta zavoda, takšno glasovanje glede na intuicijo ni bilo presenečenje. Povedal je, da spoštuje odločitev članov sveta in da se na vnovični razpis ne bo prijavil, razen če se z ministrom pogovorita o določenih zadevah, saj je to nenazadnje "timsko delo". Minister za zdravje Dorjan Marušič je sicer večkrat javno izrazil podporo Lavretovemu delu.

Vlada zamenjala tri člane sveta Ob sredini objavi novega razpisa za direktorja pa je nato prišlo tudi do sprememb v svetu slovenjgraške bolnišnice. Vlada je namreč v svetu bolnišnice zamenjala tri člane od petih, ki v svetu zastopajo vlado kot ustanoviteljico. Razrešila je Marijana Klemenca, Evgenijo Cesar in Suzano Filipančič ter do poteka štiriletnega mandata imenovala Barbaro Eugenijo Jamnik, Ljuba Žužka in Petra Pustatičnika. Preostala dva predstavnika vlade v svetu sta Valentina Prevolnik Rupel in Viktor Vaupot.

Svet bolnišnice ima skupno devet članov. Predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec je Jurij Šumečnik, predstavnik Zavoda za zdravstveno varstvo iz ravenske območne enote Darko Iglar, predstavnici bolnišnice pa sta Cirila Slemenik Pušnik in Tatjana Konečnik.

Ne spreglejte