SiolNET. Novice Slovenija
2,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kritična nadhoda nad ljubljansko obvoznico stara že 38 let #video

2,34

termometer

Dva nadhoda nad ljubljansko obvoznico sta v kritičnem stanju. Beton je popokal in nujno potrebujeta zamenjavo, vendar bo na prenovo treba še počakati.

Trenutno sta najbolj skrb vzbujajoča nadhoda v Šiški – na Ledarski ulici in na Gotski ulici. Po štirih desetletjih ju je že pošteno načel zob časa. Tako je marsikje beton že razpadel, na drugi strani pa lahko vidimo, da je železno konstrukcijo že napadla rja, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

Čeprav pod njima dnevno vozi več kot 20 tisoč vozil, bosta 38 let stara nadvoza za pešce in kolesarje zaradi nevarnosti padca betonskih delov na hitro cesto pod njima še vsaj leto dni ogrožala voznike.

Dars slabega stanja ne zanika

Most Foto: Planet TV Alarmantnega stanja na Darsu ne zanikajo.

"Votla betonska plošča z vložki iz stiropora je na večjem delu močno poškodovana, vidna je poškodovana armatura, na delih že začasno sanirana, vendar se že pojavljajo znamenja nove korozije. Poškodbe se širijo ob robovih mest z odstranjenim betonom. Robovi votlo donijo, zato je potrebno delaminirana (odstopljena, op. a.) mesta čim prej odstraniti, ker so nad prometnimi pasovi hitre ceste," so zapisali na Darsu.

cesta Zala Godovič Idrija Avtomoto Prenova glavne ceste proti Idriji: pot se bo podaljšala tudi za štiri ure

Nadvoza naj bi zamenjali s kovinskima, vsak od njiju pa bo stal okrog 300 tisoč evrov. Trenutno so na Darsu v postopku pridobivanja projektne dokumentacije, zato same zamenjave ne bo mogoče izpeljati pred koncem prihodnjega leta.

Pred 11 leti težave v šentviškem predoru

Najbolj znan domač primer nevarnosti, ki na voznike preži z višine, je bil šentviški predor. Le nekaj ur po odprtju se je s stropa odtrgalo za okoli kubični meter ometa. Na srečo ni padel na katero od vozil, ki so ravno takrat vozila skozi. Sta pa sledila takojšnja odstranitev nevarne zvočne zaščite in upanje, da bo kmalu vse pozabljeno.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • pesbanny / 21.08.2019. ob 13:08 0 0

    Ljubljana je imela pred slabimi 40 leti možnost ,da se odloči za poglobitev železnice ( z obvozom za tovorni promet za Rožnikom) ali pa za podvoze kot jih poznamo danes. Komunistični urbanisti s Tepino na čelu in ob podpori tedaj nastajajočega Urbanističnega inštituta ( Braco Mušič) so smatrali ,da prevoz z osebnimi avtomobili v socialističnem raju ni potreben .Tako kot na drugih področjih, bomo vsi skupaj posledice komunizma čutili še kar nekaj generacij

    0 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin