SiolNET. Novice Slovenija
1,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prirejali dokumente in urejali fiktivne zaposlitve

1,76

termometer

Policija slika
Foto: Ana Kovač

Kriminalisti so prejšnji teden zaključili obsežno akcijo, v kateri so izvedli preko 20 preiskav, tudi v bankah, in odredili pridržanje petim osumljencem. Sodišče je glavnima organizatorjema odredilo pripor, trem izreklo ukrep javljanja na policijski postaji, kriminalisti pa nadaljujejo s preverjanjem okoliščin, povezanih z odobravanjem kreditov.

Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, so med preiskavami zasegli okoli 360.000 evrov gotovine, dve vozili višjega cenovnega razreda, elektronske naprave in ogromno listinske dokumentacije. "Osumljenci so najmanj šestim bankam povzročili za več kot 850.000 evrov škode oz. so si v tej višini pridobili protipravno premoženjsko korist," so navedli.

Prilagajali podatke kreditojemalcev, da so ustrezali pogojem

Z obsežno kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je ožji krog osumljencev za osebe, ki niso bile kreditno sposobne, urejalo kredite na različnih bankah na način, da so preko referentov bank, zadolženih za področje kreditov, prilagajali podatke kreditojemalcev, da so ustrezali pogojem banke za pridobitev kredita.

Zneski odobrenih kreditov presegali tudi 100 tisoč evrov

V ta namen so prirejali dokumente in urejali fiktivne zaposlitve. Zneski odobrenih kreditov so presegali tudi 100 tisoč evrov. Za vsak odobren kredit so osumljenci od kreditojemalca zahtevali nedovoljeno darilo v obliki določenega odstotka kredita, ki je v nekaterih primerih znašal tudi do 45 odstotkov.

Trenutno je bilo ovadenih 33 osumljencev zaradi utemeljenega suma storitve 30 kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja oziroma nedovoljenega sprejemanja daril.
otroci Novice Otroke ločujejo od staršev in jih nameščajo v kletke #foto #video
Marjan Šarec Novice Skupina intelektualcev poziva k oblikovanju levosredinske vlade #video državni zbor parlament Novice Poslanca narodnih manjšin: Pri usodi vlade nočeva biti jeziček na tehtnici

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin