Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
19.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

LDS

Torek, 3. 5. 2011, 19.06

8 let

Kresalova prepričana v zmago na volilnem kongresu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica LDS Katarina Kresal ocenjuje, da bo v kampanji za predsedniško mesto LDS v tekmi z Blažem Kavčičem zmagala.

Če ne bi tako menila, se niti ne bi podala v boj za prvo mesto, je v izjavi medijem dejala med sejo sveta stranke LDS. Vesela je, da ima resnega protikandidata, saj se lahko le tako izkaže, "da si uspel zato, ker si bil boljši".

Kresal: S Kavčičem imava korekten odnos Kresalova je vesela, da ima v tekmi za predsedniško mesto LDS protikandidata, "ki gre v boj z željo, da tudi zmaga". "Če ti uspe v takem konkurenčnem boju, veš, da si uspel zato, ker si bil dober ali boljši, ne pa samo zato, ker si bil edini," pravi Kresalova. S Kavčičem imata po njenih besedah korekten odnos. Verjame tudi, da bosta volilno kampanjo izpeljala tako, da se bo res pokazalo, kdo je boljši.

"Hvala Bogu, da imamo različna mnenja v stranki" Na kritike v stranki in na Kavčičeve kritične izjave glede gospodarsko-političnih elit pa Kresalova odgovarja z besedami, da se "bojmo stranke, v kateri vsi 100-odstotno enako mislijo in podpirajo le eno in isto osebo". "Hvala Bogu, da imamo različna mnenja v stranki," pravi Kresalova in poudarja, da tudi ob nastopu prvega mandata ni bila edina kandidatka in so bila mnenja različna.

Po njenih ocenah je prav, da je tako tudi naprej. "Ker sva dva, bova resnično lahko izbrusila najino strategijo in stališča, da se bodo lahko naši člani odločili, kdo je boljši," je predsednica LDS še dejala med sejo sveta LDS v Ljubljani, na kateri razpravljajo o aktualnih političnih razmerah.

Svet LDS za vztrajanje pri koalicijski zavezi Svet LDS je razpravljal o aktualnih političnih razmerah, tudi o tem, kaj bodo storili po referendumu o pokojninski reformi. Dokončnih sklepov ni sprejel, soglasni pa so, da se držijo koalicijske zaveze.

Člani sveta so predstavili tudi svoje poglede tudi na obete predčasnih volitev. Nizali so različne predloge, kaj po referendumu o pokojninski reformi, vendar je vprašanje "ostalo odprto v zraku", je pojasnil predsednik sveta Aleš Gulič.

Gulič: Predčasnih volitev očitno ne bo Med predlogi so bili vsi scenariji, med drugim, da gre premier Borut Pahor po zaupnico in tudi rekonstrukcija vlade. Stranka pa se po besedah Guliča nagiba k temu, da ostaja v koaliciji in da dela naprej do rednih volitev, ker "predčasnih volitev očitno ne bo". To, dodaja Gulič, ni le njegovo mnenje, ampak ta zadeva "puhti iz parlamenta".

Člani sveta bodo razpravo nadaljevali na prihodnji seji, ki bo še pred volilnim kongresom, ki bo konec maja. Tedaj bodo predvidoma tudi dorekli en del odločitev, kako naprej po referendumu o pokojninski reformi, sklepe pa bodo predlagali kongresu.

Tedaj bodo lahko predstavili različne scenarije, je dejal Gulič, ki sicer ocenjuje, da je volja vseh članov sveta vztrajanje LDS pri koalicijski zavezi.

Ne spreglejte