Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boštjan Trilar izjava prometna nesreča

Petek, 12. 2. 2016, 15.46

8 let

Kranjski župan se je opravičil, odstopiti pa ne namerava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kranjski župan Boštjan Trilar, ki je v sredo zvečer povzročil prometno nesrečo in zavrnil preizkus alkoholiziranosti, se je danes javno opravičil vsem vpletenim, policistom in občanom

Boštjan Trilar je v kratki izjavi za javnost dejal, da svoje neprimerno ravnanje iskreno obžaluje. "Javno se opravičujem vsem vpletenim, vsem, ki sem jih kakorkoli prizadel, javno se opravičujem tudi Kranjčankam in Kranjčanom. Prav tako se danes ponovno javno opravičujem tudi policistom," je dejal in zagotovil, da bo vso nastalo škodo poravnal iz lastnega žepa.

Kljub vsemu dogajanju se ni odločil za odstop. Kot je dejal, mu je skupina svetnikov dala še eno priložnost. "Po pogovoru so mi predlagali, da poleg javnega opravičila opravim tudi dva meseca družbenokoristnega dela na področju prometne varnosti v Kranju. Po dveh mesecih bodo ponovno presodili, ali sem ohranil njihovo zaupanje," je še povedal Trilar, ki na vprašanja novinarjev ni odgovarjal.

Župan na častno razsodišče?

Lokalni predstavniki iz vrst strank SD in SDS so sicer po incidentu Trilarja pozvali, naj prevzame politično odgovornost in odstopi. Obstajajo že pobude, da bi na to temo sklicali izredno sejo mestnega sveta in predlogi za angažiranje kranjskega častnega razsodišča, ki bi presojalo o tem, ali je bilo Trilarjevo ravnanje v skladu z lani sprejetim etičnim kodeksom funkcionarjev. V mestnem odboru SD so pobudo za obravnavo primera na častnem razsodišču že pripravili.

Opozicija sicer z današnjim odzivom Trilarja ni zadovoljna. "Župan se je danes pokesal, mi pa pričakujemo drugačno reakcijo," je za STA izpostavil Andrej Šušteršič iz SMC, ki je kritičen tudi do odziva direktorja Javne agencije RS za varnost prometa Igorja Velova, Trilarjevega koalicijskega partnerja v kranjskem mestnem svetu. Šušteršič je prepričan, da bi kot direktor omenjene agencije moral izreči ostro kritiko in ne govoriti o obžalovanju.

Ne spreglejte