SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranjska volilna komisija zavrnila listo Pozitivne Slovenije

3

termometer

Občinska volilna komisija Mestne občine Kranj je potrdila vse vložene kandidature za župana.

Zavrnili pa so eno od vloženih list kandidatur za svet Mestne občine Kranj, in sicer predlagatelja Pozitivna Slovenija, so za STA sporočili iz občinske volilne komisije. Glede na zakonodajo so seznam kandidatov vložili prepozno ali pa ga niso vložili v skladu z zakonom. Komisija pa mora o potrditvi oziroma o zavrnitvi seznama kandidatov izdati še odločbo, ki jo pošlje njihovemu predstavniku.

Kranjska volilna komisija je tako potrdila 16 od 17 kandidatnih list. Potrdila je liste strank NSi, DeSUS, SLS, SMC, SNS, SDS, SD, Naprej Slovenija, Glas žensk Slovenije, Več za Kranj, Stranke za napredek krajevnih skupnosti in Povezane lokalne skupnosti ter Liste za razvoj Kranja, liste Od ljudi za ljudi, liste Barbare Gunčar in liste Zorana Stevanovića oziroma Tanje Kokošar.

Komisija je potrdila tudi vseh sedem kandidatur za kranjskega župana. Za to funkcijo se bodo tako potegovali sedanji župan Mohor Bogataj (Stranka za napredek krajevnih skupnosti), Zoran Stevanović (skupina volivcev), Barbara Gunčar (skupina volivcev), Andrej Šušteršič (SMC), Boštjan Trilar (Več za Kranj), Irena Čebašek (Naprej Slovenija) in Janez Černe (SD).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin