SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janković: Program Pozitivne Slovenije je edini, ki lahko reši Slovenijo

3

termometer

Stranka PS je javno predstavila 88 kandidatov za prihajajoče predčasne volitve v državni zbor.

Prvak PS Zoran Janković, ki ne kandidira, je vsem čestital za pogum in po njegovem mnenju upravičeno napovedal, da gredo na volitve po zmago. Poudaril je, da imajo prave ljudi na pravih mestih. Na listi je med drugim tudi 12 članov LDS.

"Edini program, ki lahko reši Slovenijo" Ob robu predstavitve kandidatov za poslance je Janković dejal, da je njihova ekipa zelo dobra, program pa "ne samo najboljši, ampak edini, ki lahko Slovenijo reši iz krize".

V središče programa PS postavlja gospodarstvo, napovedane ukrepe pa je Janković razdelil na tri dele. Prvi del vsebuje velike infrastrukturne projekte, kot so drugi tir železnic, tretja razvojna os in razvojna os 3a, drugi del pa reševanje podjetij na robu preživetja, med njimi je denimo Cimos.

PS napoveduje tudi ustanavljanje lesnopredelovalnih podjetij na Kočevskem in ponovno aktivacijo podjetij, ki so "po nepotrebnem v stečaju", med njimi Primorje, Cestno podjetje Maribor in Muro.

Zagotavlja 10.000 novih delovnih mest do konca leta 2015 Janković je ponovno poudaril, da so v PS proti prodaji najboljših podjetij, saj da je danes "čas razprodaj in ne prodaj". Dejal je tudi, da je vse odvisno od vodstva. "Verjamem v socialni kapital in ni mi nerodno povedati, da verjamem v rek 'delu čast in oblast'," je pristavil. Zagotavlja tudi 10.000 novih delovnih mest do konca leta 2015 ter ohranitev pokojnin, javnega šolstva in javnega zdravstva.

Janković je zadovoljen, da so program predstavili "jasno in transparentno". Javnomnenjskim raziskavam, ki PS zadnje čase ne kažejo ravno najbolje, kot pravi, ne oporeka. A ob tem je spomnil, da jim ankete tudi na prejšnjih volitvah niso obetale zmage, pa se je zgodilo ravno to. "Državljani bodo odločali za zaveso in njihova odločitev bo najbolj prava in dokončna anketa," je še dodal.

Na kandidatni listi, ki jo je PS vložila v vseh volilnih enotah, je vseh 14 poslancev, ki so po aprilskem volilnem kongresu stranke ostali oz. se vrnili v PS. Med bolj znanimi obrazi so še Aleš Gulič, Britta Bilač in Dušan Rebolj. Na listi kandidira tudi 12 članov LDS ter po nekaj članov iz Demokratske stranke Slovenije in Zveze za Dolenjsko, pa tudi nekaj takih, ki niso člani nobene od omenjenih strank.

Janković je sicer edini od predsednikov parlamentarnih strank, ki se ne podaja v bitko za poslanski stolček.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin