Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2018,
11.35

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

103

Natisni članek

Pozitivna Slovenija volitve 2018 Zoran Janković

Sreda, 25. 4. 2018, 11.35

5 let, 11 mesecev

Janković: Naredil bom vse, da Janša ne zmaga #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

103

Ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da ga ob pogledu na soočenja in javnomnenjske ankete skrbi, saj vse kaže na zmago Janeza Janše. "Zato bom naredil vse, kar je možno, da zmaga ostane na levi opciji, kateri tudi sam pripadam. Ne sme se dovoliti, da bi bil on zmagovalec," je dejal. Dodal je, da sam "levice ne bo razbijal", dokončno odločitev o udeležbi na državnozborskih volitvah pa bo sporočil po 3. maju.

Video: Planet TV


"Teh pet let, ko je bil Janez Janša predsednik vlade, je bilo v Sloveniji zapisano kot pet let trpljenja in slabih rezultatov," je dejal Zoran Janković. "Gre za preprosta dejstva, da je Janša leta 2005 prodal Mercator svoji pisarni, leta 2006 je s spremembo zakona odvzel tretjino ljubljanskega proračuna in tu je še zloglasni ZUJF, ki je zaposlene postavil v težko pozicijo," je poudaril.

Janša se je na Jankovićeve besede že odzval na družbenem omrežju Twitter. "Zoran Janković bo naredil vse, da ne bo šel na volitve, ker si ne upa. Pred štirimi leti je dobil 2,97 odstotka. Celo Alenka Bratušek ga je premagala," je zapisal prvak SDS. (STA)

"Levice ne bom razbijal"

Janković je dejal, da je o sodelovanju govoril tako z Mirom Cerarjem kot z Dejanom Židanom. "Če tega ne bo, jaz levice ne bom razbijal. Moja končna odločitev glede same kandidature bo znana 3. maja," je povedal in dodal, da so sami sicer pripravljeni, morajo pa dati ta trenutek ego na stran in poskrbeti, da bo vlada odprta in normalna ter da bo omogočila vključevanje v Evropo. "Ne pa, da bo ustvarjala strahovlado," je pripomnil.

Na novinarsko vprašanje o morebitnem dogovarjanju tudi s stranko Marjana Šarca je odgovoril, da je "kolega Marjan Šarec dober kolega kot župan" in da na tem področju korektno sodelujeta, o drugačnem sodelovanju pa se nista pogovarjala.

Video: Planet TV


Kandidatno listo ima sestavljeno

V Pozitivni Sloveniji so odprli transakcijski račun za financiranje kampanje pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, čeprav Janković vstopa v volilno tekmo še ni potrdil. Dejal je le, da se namerava vključiti v letošnje volitve za DZ, ni pa se še odločil, "na kakšen način in kako močno". Če bo njegova stranka nastopila na volitvah, ga na kandidatni listi ne bo, saj pravi, da delo v parlamentu ni zanj. Lista naj bi bila sicer že sestavljena, tudi zbiranje podpisov za nastop na volitvah po njegovih besedah ni problem.

Sumljiva pošiljka ni bila nevarna, Jankoviću grozili s smrtjo

Na Mestni občini Ljubljana so danes prejeli sumljivo pisemsko pošiljko z neznano snovjo, ki je bila naslovljena na Jankovića. Strokovna analiza je pokazala, da snov ni bila nevarna za zdravje in življenje ljudi, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Zaradi stika s pisemsko ovojnico je bila do konca analize v karanteni ena oseba.

Kot so še pojasnili na policiji, je bila pismu priložena čajna vrečka. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje. Z ljubljanske mestne občine so medtem sporočili, da je bila v pošiljki pripisana tudi grožnja Jankoviću, ki se je glasila "samo ti kandidiraj /.../ in boš ubit takoj po volitvah". (STA)

Video: Ana Kovač
Ne spreglejte