Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 5. 2014,
13.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Janković Pozitivna Slovenija Alenka Bratušek

Torek, 13. 5. 2014, 13.49

7 let, 12 mesecev

Janković pripravljen podpreti dobrega kandidata za mandatarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljanski župan in predsednik PS Zoran Janković ne vidi težav zaradi napovedane ustanovitve nove stranke nekdanjih poslancev PS. Dejal je, da jim želi vso srečo.

Očitno nastaja kar nekaj strank, je na novinarski konferenci povedal Zoran Janković in dejal, da ima vsak, ki ima voljo, tudi pravico oblikovati stranko. "In jaz sam to pozdravljam," je pojasnil in dodal, da bo zanimivo videti srečanje programov PS in bodoče stranke Alenke Bratušek.

Janković: Vsak ima pravico, da išče svojo pot "Čim več strank, več bo možnosti za državljane. Na koncu bodo pa sami odločili po dveh kriterijih: en kriterij je program, drugi kriterij pa, komu zaupajo, da je sposoben ta program izvesti," je pojasnil.

Glede izstopa nekaterih poslancev iz PS je povedal, da ima pri teh letih vsak pravico, da išče svojo pot, ki se mu zdi pravilna. "Ampak nihče ni povedal, kaj je razlog za to."

V svoji stranki dodatnega osipa ne pričakuje. Meni, da se bo stranka še okrepila.

13. julij je nedopusten datum Komentiral je tudi možnost, da bi bile državnozborske volitve 13. julija, in dejal, da je to skregano z vso pametjo. Poudaril je, da gre za čas, ko polovica volivcev ne bo prisotnih, zato se mu zdi izbira tega datuma nedopustna.

Njegova ambicija je sicer, da bi imela PS tako župana glavnega mesta kot potencialnega mandatarja.

PS novega mandatarja ne bo predlagala, vendar dobrega predloga ne bi zavrnila Če bi v prihodnjih dneh kljub napovedim kdo predlagal kandidata za mandatarja, bi Janković o imenu resno razmislil. Kot je dejal, bi morala biti to oseba, ki bi sledila programu PS in bi imela kompetence, ne glede na to, od kod bi prišla.

V PS so sicer dejali, da novega mandatarja sami ne bodo predlagali, vendar pa to po Jankovićevih besedah ne pomeni, da dobrega predloga ne bi podprli.

"Zahtevam, da KPK plača kazen" Janković je na novinarski konferenci komentiral tudi poročilo računskega sodišča v zvezi s poslovanjem Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v letu 2011. Po njegovih besedah KPK v pogodbo s Kadom o najemu prostorov ni vključila protikorupcijske klavzule, to pa je nato storila z aneksom. "Meni pa so dali 25. avgusta 2011 kazen 3000 evrov za dve pogodbi, se pravi, dva meseca pozneje sem plačal kazen, ker nisem v pogodbi, ki sta nastali na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje športa, vključil protikorupcijske klavzule," je pojasnil.

KPK oziroma njenega nekdanjega predsednika Gorana Klemenčiča zato Janković sprašuje, ali bo plačal kazen, ker v svojo pogodbo ni vključil protikorupcijske klavzule oziroma ali pa bodo ljubljanski občini vrnili denar. "To je spet eden od dokazov dvojne morale in dvojnega delovanja KPK in jaz obtožujem tak način dela. Zahtevam, da plača kazen," je še dejal.

Ne spreglejte