SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK bo nadaljevala postopek nadzora nad premoženjskim stanjem Zorana Jankovića

1

termometer

Senat Komisije za preprečevanje korupcije je danes sprejel odločitev, da bo komisija nadaljevala postopek nadzora nad premoženjskim stanjem Zorana Jankovića.

"Senat komisije je na seji 23. julija soglasno sprejel sklep, da bo komisija z vidika svojih pristojnosti postopek v omenjeni zadevi izvedla tako, da bo delovala v skladu s sodbo vrhovnega sodišča z dne 29. maja 2015 oziroma njenimi ugotovitvami," so sporočili iz KPK.

KPK je januarja 2013 objavila poročilo o Jankovićevem premoženjskem stanju in ugotovila sistematično in večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju pri razpolaganju z gotovino, vrednostnimi papirji in o spremembah ali povečanju finančnih sredstev na bančnih računih.

Janković se je na ugotovitve KPK pritožil, bil zavrnjen, s pritožbo je bil neuspešen tudi na upravnem sodišču, mu je pa vrhovno sodišče konec maja pritrdilo. Razveljavilo je poročilo KPK o premoženjskem stanju ljubljanskega župana Zorana Jankovića kot že nekoliko prej tudi predsednika stranke SDS Janeza Janše, saj komisija omenjenima ni dala možnosti izjasnitve in so jima bile zato kršene ustavne pravice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin