SiolNET. Novice Slovenija
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kostić do nove naložbe v Sloveniji

0,59

termometer

Miodrag Kostić
Plačal bo od 220 do 230 milijonov evrov. Foto: MK Group

Nova lastnica slovenske podružnice avstrijske družbe Heta Asset Resolution, slabe banke nekdanje banke Hypo, je ciprska družba Ermaged Limited, je razvidno iz objave na Ajpesu. Za ciprsko družbo stoji srbski poslovnež Miodrag Kostić, ki ima v Sloveniji več naložb, poroča STA.

Kostić je po neuradnih informacijah Financ za slovensko Heto, na kateri je za okoli 550 milijonov evrov terjatev in okoli sto milijonov evrov nepremičnin, ponudil od 220 do 230 milijonov evrov. Za nakup so se potegovali še norveški B2, švedski DDM in češki APS.

Kostić še dodatno okrepil prisotnost na slovenskem trgu

Za novega direktorja Hete je bil imenovan Luka Bjeković, ki je po poročanju Financ zaposlen v Kostićevi družbi MK Group, in sicer kot vodja združitev in prevzemov.

Miodrag Kostić, Ante Guberac Posel danes Rdeča luč letališču Portorož: ne zaradi Kostića, ampak zaradi varnosti

S prevzemom Hete bo Kostić še okrepil svojo prisotnost na slovenskem trgu, kjer je med drugim lastnik Grand Hotela Palace v Portorožu, večinski lastnik Aerodroma Portorož in lastnik Gorenjske banke.

Miodrag Kostić. Posel danes Kaj odvetnik tajkuna Kostića kuha državi na Obali?

Heta ima več tisoč kvadratnih metrov zemljišč

Slovenska Heta ima med drugim v lasti 54 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče ob Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, poslovno stavbo Metalka na ploščadi Ajdovščina v Ljubljani ter 37.350 kvadratnih metrov zemljišča na območju nekdanjega Delamarisa v Izoli, kjer je glede na idejne osnutke predvidena gradnja hotelov, centrov dobrega počutja, apartmajev in vil, poroča STA.

Miodrag Kostić Posel danes Miodrag Kostić se zanima za nakup hotela Diana

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin