Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2022,
10.39

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

45

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus NIJZ Mario Fafangel

Četrtek, 7. 7. 2022, 10.39

1 leto, 9 mesecev

Koronavirus ne čaka delovnih skupin: toliko okuženih je bilo včeraj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

45

Janša koronavirus | Foto Twitter/Zajem zaslona

Foto: Twitter/Zajem zaslona

Včeraj je bilo od 5.694 testov za koronavirus pozitivnih 1.627 oziroma skoraj tretjina. "V tem trenutku so stvari jasne, so pod nadzorom. Ni izrednih razmer, ni izrednega stanja," je včeraj naraščajoče število novih okužb komentiral predstojnik centra za nalezljive bolezni NIJZ Mario Fafangel.

V sredo so v Sloveniji ob 660 PCR-testih in 5.034 hitrih antigenskih testih potrdili 1.627 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covid-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 46 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrl ni noben bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v sredo hospitaliziranih 119 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covid-19. To je 12 bolnikov več kot v torek. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno deset bolnikov, enako število kot dan prej. Iz bolnišnične oskrbe so bili odpuščeni štirje bolniki, umrl ni noben, je ministrstvo za zdravje zapisalo na Twitterju.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1.084, kar je 90 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev pa je trenutno 606, kar je 42 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

"Epidemijo bo obvladovala stroka. Zavedamo se vloge NIJZ in MZ, zato je bila včeraj imenovana Nacionalna skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet," je včeraj dejal Mario Fafangel.

Skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet za covidne bolnike bo oblikovala jasna navodila, kako obravnavati bolnike s potrjeno koronavirusno okužbo in kako bolnike s simptomi okužbe. Skupina se bo sestajala enkrat tedensko, prva navodila pa lahko zdravstvene ustanove po besedah ministra pričakujejo že v četrtek.

Več o pogledu vlade Roberta Goloba in zdravstvene stroke na nov val epidemije koronavirusa pa preberite v spodnjem članku.

Mario Fafangel
Novice Fafangel: To lahko pričakujemo v prihodnjem mesecu dni #video
Ne spreglejte