Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
10.23

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Natisni članek

policija Ptuj

Torek, 26. 9. 2023, 10.23

1 leto

Nove podrobnosti policije o strelcu: bil je že obravnavan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 10

Danes dopoldne so ptujske policiste obvestili o streljanju na območju Ptuja. Osumljenec se je zatekel v eno od hiš. Policisti so ga pozvali, naj odloži orožje in zapusti hišo, vendar tega ni storil, zato so se pripadniki specialne enote pripravljali na morebiten vdor v hišo, je poročal Večer. V intervencijo se je vključil tudi policijski pogajalec. "Okrog 18.30 smo osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost," so sporočili s policije. Pozneje so razkrili, da so strelca že obravnavali in da jih je o dogajanju obvestil kar sam.

Kot je v večerni izjavi po končani akciji povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Stanko Vidovič, je 56-letni moški sprožil več strelov in pri tem zadel vozilo, ki se je peljalo mimo. V vozilu sta bili dve osebi, a nista bili poškodovani.

Zaradi varnosti okoliških prebivalcev in policistov so konflikt z moškim želeli rešiti s pogajanji, a to kljub večurnemu trudu ni bilo mogoče, zato so posredovali pripadniki specialne enote, ki so ga na koncu prijeli na balkonu. Moški se je močno upiral prijetju, zato so pripadniki specialne enote proti njemu uporabili prisilna sredstva. Pri tem je bil lažje poškodovan, je dejal Vidovič. "Motiv še preiskujemo. Opravljen bo ogled kraja kaznivega dejanja, opravljena bo tudi hišna preiskava," je še povedal.

Razkril je še, da je bil moški lani obravnavan zaradi kaznivega dejanja grožnje, poseduje pa dovoljenje za posest orožja. Streljal je z dolgocevnim orožjem, je povedal vodja mariborskih kriminalistov.

Razgovora z osumljenim po prijetju za zdaj še niso opravili, za akcijo specialne enote pa so se odločili potem, ko so več ur intenzivno poskušali stvari urediti s pogajanji. "Prav zato, ker smo želeli zadevo rešiti mirno in s čim manj posledic za vse udeležene, smo vztrajali s pogajanji," je Vidovič pojasnil, zakaj so tako dolgo čakali na odločitev o prijetju s pomočjo specialne enote.

Napeto je bilo več ur

Osumljenec se je zaprl v hišo na Selski cesti, v kateri je bil ves čas sam, grozljivo dogajanje pa naj bi se začelo že nekaj po 9. uri. Sosedje so za Ptujinfo povedali, da je nekdo v hiši grozil z orožjem, slišali so tudi strel. Po neuradnih informacijah Ptujinfo je bila povod za današnje dogajanje ločitev. 

streljanje, Ptuj | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Moški streljal z balkona 

Policiste so o moškem, ki je imel pri sebi orožje, obvestili ob 8.40, nekaj minut pred 9. uro so bile na kraju prve policijske patrulje s Ptuja, ob prihodu na kraj pa so opazili moškega z orožjem v rokah. Policisti so ga večkrat pozvali, naj orožje odloži in zapusti hišo, a tega ni storil. Večkrat je stopil na balkon hiše, ob 9.48 pa je z balkona sprožil več strelov, meril je tudi proti policistom. 

Na vprašanje, ali se policisti pripravljajo na vdor v hišo, je Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi policije, popoldne odgovorila, da tega še ne morejo komentirati. Povedala je še, da so vzpostavili stik z eno osebo in da ne vedo, ali je moški v hiši sam ali ima talce. 

Ptuj, streljanje, policija | Foto: Uroš Maučec/Planet Tv Foto: Uroš Maučec/Planet Tv

Tukaj lahko poslušate zvočno izjavo policije: 

Policisti so mimoidoče prosili, naj upoštevajo navodila policistov na kraju in z zadrževanjem na kraju ne ovirajo dela intervencijskih služb. 

streljanje, Ptuj | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

streljanje, Ptuj | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Na PU Maribor so skrbeli za koordinacijo dela policijskih patrulj na terenu in preostalih služb, delo so usklajevali v operativnem štabu.

Streljanje na Floridi
Novice V rasistično motiviranem strelskem napadu ubite tri temnopolte osebe
Jet ski
Novice Turisti na vodnih skuterjih zašli v vode druge države. Ubili so jih.
Lovec. Lov. Puška. Odstrel.
Novice 60-letni Koprčan z lovsko puško ustrelil 40-letnika, medtem ko je pobiral železo

 

Ne spreglejte