SiolNET. Novice Slovenija
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kacin: Smrt ni nastopila zaradi cepljenja proti novemu koronaviurusu #video

1,10

termometer

"Komisija je glede smrti osebe po cepljenju proti covid-19 ugotovila, da smrt ni nastopila zaradi cepljenja," je danes sporočil vladni govorec Jelko Kacin.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v začetku tedna prijel prijavo o smrti pacienta, ki sovpada s časom cepljenja v enem od domov za starejše občane. Posebna komisija je ugotovila, da povezave med smrtjo in cepljenjem ni bilo.

Kot je dejal Kacin, je ministrstvo za zdravje 5. januarja imenovalo komisijo za ugotavljanje povezave med cepljenjem proti novemu koronavirusu in neželenim dogodkom za podajo ocene, ali gre za vzročno povezanost.

Infekcijska klinika Novice V sredo potrdili 2.663 okužb, umrlo še 23 bolnikov z boleznijo covid-19

Smrt nastopila zaradi zdravstvenih težav, ki jih je oseba imela že pred cepljenjem

Komisijo sestavljajo štirje člani: strokovnjak s področja infektologije, strokovnjak s področja epidemiologije, kardiolog internist ter predstavnik javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.

Podali so mnenje, da povezava med smrtjo in cepljenjem ni verjetna. "Smrt tako ni nastopila zaradi cepljenja proti covid-19, ampak zaradi zdravstvenih težav, ki jih je oseba imela že pred cepljenjem," je dejal Kacin.

Oblikovanje komisije je Kacin napovedal v torek. Takrat je dodal, da je pri osebi po prvi oceni strokovnjakov šlo za ponovljen srčni infarkt. Primer se je zgodil v enem od domov za starejše, šlo pa je za starejšo osebo, ki se je tako kot preostali sama odločila, ali se bo cepila. Za tem se ji je ponovil srčni infarkt in je umrla.

Cepljenje po svetu covid-19 Novice Na NIJZ prejeli prijavo neželenega učinka po cepljenju in prijavo smrti, ki sovpada s cepljenjem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin