SiolNET. Novice Slovenija
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koliko bodo porodnice odštele za nove nadstandardne sobe v ljubljanski porodnišnici? #foto #video

1,25

termometer

V ljubljanski porodnišnici so odprli štiri nadstandardne sobe za eno porodnico. V sobi sta postelji za porodnico in novorojenčka, previjalna miza, kavč ter lastna kopalnica. Cena sobe na noč bo okoli 87 evrov za porodnico, če bo imela ob sebi partnerja pa 117 evrov. Sobe bodo predvidoma začeli uporabljati v ponedeljek.

Obnovo sob je omogočila donacija družbe MK Group, AIK Banke in Gorenjske banke, skupno v višini 120.000 evrov. 

Prenovili bodo še več sob

Predstojnik kliničnega oddelka za perinatologijo Gorazd Kavšek je ob odprtju dejal, da je prednost sob, da je porodnica sama, ima svojo zasebnost, svojo kopalnico, partner pa jo lahko ves čas tudi spremlja.

Ideja o sobah za eno porodnico je sicer živela že okoli dvajset let, z donacijo je pobuda zaživela. Kavšek upa, da bodo v tem tempu nadaljevali in z denarjem, ki ga bodo dobili za nadstandardno sobo, omogočili nove take sobe. "To so naše testne sobe, s katerimi bomo ugotovili, kaj je mogoče izboljšati. Tako bomo tudi pridobili sredstva, ki jih lahko vlagamo. Tudi vsi naši direktorji so obljubili, da se bodo ta sredstva prelila v naslednje sobe," je povedal.

Predstojnik ljubljanske porodnišnice Gorazd Kavšek si želi, da bi bile takšne sobe na voljo vsem porodnicam. | Foto: Ana Kovač Predstojnik ljubljanske porodnišnice Gorazd Kavšek si želi, da bi bile takšne sobe na voljo vsem porodnicam. Foto: Ana Kovač

Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Jože Golobič se je donatorjem zahvalil za donacijo in povedal, da si želijo, da te štiri sobe, ki so danes nadstandardne, postanejo standard. 

1 / 19
2 / 19
3 / 19
4 / 19
5 / 19
6 / 19
7 / 19
8 / 19
9 / 19
10 / 19
11 / 19
12 / 19
13 / 19
14 / 19
15 / 19
16 / 19
17 / 19
18 / 19
19 / 19

Glavna medicinska sestra v ljubljanski porodnišnici Urška Vozelj meni, da so se z vzpostavitvijo sob približali potrebam in željam nosečnic, mladih mamic in njihovih družin. "Ob prenovi poporodnih sob ste nam pomagali ustvariti pogoje domačega vzdušja, mehkobe, udobnosti, ki jo mamice po porodu, ki je edinstven dogodek, še kako potrebujejo," se je zahvalila donatorjem.

Cilj je tudi dvig natalitete

Predsednik uprave MK grupe Mihailo Janković je ob odprtju dejal, da so sobe urejene po najmodernejših svetovnih standardih. "Eden od ciljev Jadranske regije je tudi dvig natalitete, to pa bo mogoče le z ustvarjanjem boljših pogojev za življenje in delo mladih parov," je povedal. MK group sicer s kampanjo Podpora družini že pet let finančno nagrajuje svoje zaposlene, ki so v tekočem letu postali starši, letos pa so kampanjo razširili in z donacijo porodnišnicam omogočili prenovo sob.

V največji porodnišnici v Sloveniji, kjer se rodi kar ena tretjina vseh otrok, se na leto rodi med 5.300 in 5.500 otrok. 
nesreča primorka 12062022 A1/E61/E70, Ljubljana - Koper, viadukt Ivanje selo, pogled proti Kopru Avtomoto Po nesreči na primorki dve osebi v UKC Ljubljana UKC Ljubljana Novice S prenovo UKC Ljubljana bi izpraznili polovico stavbe. "To je tvegano." UKC Maribor Novice Odstopil predsednik sveta UKC Maribor: To vlado preziram

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin