Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2019,
19.54

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

4

Natisni članek

Aleksandra Pivec Marjan Šarec Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano SRIPT afera

Nedelja, 22. 12. 2019, 19.54

4 leta, 3 mesece

Kmetijska ministrica čaka Šarčevo povabilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

4

Aleksandra Pivec | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki se ji maje ministrski stolček, čaka povabilo predsednika vlade Marjana Šarca na pogovor o domnevnih nepravilnosti pri izvajanja druge faze projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT). Pogovor je odvisen od premierja, pričakuje, da se bo to zgodilo po praznikih, je dejala ministrica.

Kot je Aleksandra Pivec nocoj ob robu osrednje slovesnosti Mestne občine Ptuj ob dnevu samostojnosti in enotnosti povedala za STA, je premieru Marjanu Šarcu že povedala, da se želi z njim pogovoriti. Če jo bo povabil, se bo na pogovor tudi odzvala.

Glede očitka, da dohodka iz projekta SRIPT ni pravočasno prijavila protikorupcijski komisiji, je Pivčeva pojasnila, da ni bila seznanjena s tem, da je treba dohodek iz avtorskega honorarja prijaviti komisiji. Zato ga je prijavila naknadno, in sicer konec oktobra letos.

Na vprašanje, ali še naprej vztraja pri kandidaturi za predsednico DeSUS, je odgovorila, da ne vidi nobenega razloga za umik svoje kandidature.

Večino dela bo Pivčeva opravljala od doma

O svojem zdravstvenem stanju je dejala, da je to še precej nestabilno, ampak ker se želi počasi vrniti v delovni vsakdan, se je z zdravniki dogovorila, da začne s polovičnim delovnim časom. Večino dela bo Pivčeva tako opravljala od doma, štiri ure na dan pa bo še vedno v bolniškem staležu.

Vseh naročenih preiskav še nima zaključenih, zato se bo po opravljenih preiskavah z zdravniki dogovorila o poteku nadaljnjega zdravljenja, je še dejala Pivčeva.

Šarec je v ponedeljek ob robu seje DZ ponovil, da se bosta z ministrico pogovorila, ko pride z bolniškega staleža. Obenem je poudaril, da je prejel mnogo pisem podpore ministrici s strani kmetijskih organizacij. "Nikoli ne bom delal proti tistemu, kar zagovarja slovenski kmet," je izpostavil.

Ne spreglejte