Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2023,
14.08

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Splošna bolnišnica Celje kirurgija Tomislav Klokočovnik

Sreda, 29. 11. 2023, 14.08

5 mesecev

Klokočovnikova pogodba s celjsko bolnišnico nična: "Očitno me nekdo želi ustaviti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Tomislav Klokočovnik | Klokočovnik je prepričan, da izpolnjuje vse pogoje za pridobitev dovoljenja za bolnišnično dejavnost. | Foto STA

Klokočovnik je prepričan, da izpolnjuje vse pogoje za pridobitev dovoljenja za bolnišnično dejavnost.

Foto: STA

Ministrstvo za zdravje ugotavlja, da je pogodba med družbo Kardio Klokočovnik in celjsko bolnišnico, ki je bila sklenjena decembra lani, nična. Kirurg Tomislav Klokočovnik je začel operacije izvajati junija, ko je ministrstvo ugotovilo, da zdravnik potrebuje dovoljenje za bolnišnično dejavnost, pa je kirurg moral nehati delati, poroča časnik Delo.

Po navedbah časnika je Klokočovnik prepričan, da izpolnjuje vse pogoje za pridobitev dovoljenja za bolnišnično dejavnost, a so zdaj, "da bi ga še naprej onemogočali in zadevo zavlačevali", žogico oz. krivdo preusmerili na celjsko bolnišnico.

Celjska bolnišnica ni pridobila soglasja ministrstva k ceniku uporabnine 

V zakonu o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti je določeno, da se uporabnina za oddajo nepremičnega premoženja države določi s cenikom, ki ga sprejme predstojnik upravljavca. Celjska bolnišnica ob oddaji premoženja v najem ni pridobila soglasja ministrstva k ceniku uporabnine, zato ministrstvo meni, da pogodba, ki so jo v Celju sklenili s Klokočovnikom, ne izpolnjuje zakonskih pogojev.

Na možnost, da je s pogodbo nekaj narobe, do zdaj z ministrstva niso opozarjali. Tamkajšnja podsekretarka je Klokočovnikovemu odvetniku Aleksiju Mužini avgusta celo sporočila, da naj uredijo le še soglasje glede nosilca zdravstvene dejavnosti, potem pa bo nemudoma izdano dovoljenje za opravljanje bolnišnične dejavnosti, poroča Delo.

Klokočovnik je danes za STA povedal, da je do zdaj moral dokazovati, da ima njegovo podjetje vso potrebno dokumentacijo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, za katero je pred 14 leti pridobil tudi koncesijo.

Klokočovnik: Očitno me nekdo želi ustaviti 

"Podsekretarka na ministrstvu je napisala, da imamo vsa potrebna dovoljenja in soglasja za opravljanje bolnišnične dejavnosti, zato nam bodo izdali odločbo, ki smo jo čakali mesec ali dva. Potem pa so se spomnili, da je celjska bolnišnica naredila napako, ker ni pridobila soglasja ministrstva za oddajo prostorov," je dejal Klokočovnik.

Meni, da vladi in ministrstvu za zdravje ni v interesu skrajšanje čakalne vrste za operacije na srcu. Do zdaj bi sicer lahko operiral že 130 bolnikov v celjski bolnišnici, je prepričan Klokočovnik, ki meni, da ga nekdo želi ustaviti.

Medtem pa celjska bolnišnica nadaljuje dolgoletna prizadevanja za pridobitev javnega programa kardiokirurgije. Po navedbah časnika so primarno zainteresirani program kardiokirurgije razvijati s Klokočovnikom, ki je po njihovem mnenju vrhunski operater.

Kardiolog Klokočovnik je z vodstvom celjske bolnišnice podpisal pogodbo o izvedbi srčnih operacij s svojo ekipo ljudi, lastnimi aparaturami in zdravili. V ta namen mu je bolnišnica odstopila štiri postelje zaradi lažje logistike operiranih bolnikov. V načrtu je bilo, da bi letos opravil 140 srčnih operacij v Celju.

Tomislav Klokočovnik
Novice Brez odgovora dva meseca: kirurg Klokočovnik toži ministrstvo za zdravje

 

Ne spreglejte