Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2014,
10.23

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Soči 2014 Borut Pahor Alenka Bratušek Janko Veber Igor Lukšič Gregor Virant Janez Janša Janez Janša Ljudmila Novak Franc Bogovič Karl Erjavec

Sreda, 12. 2. 2014, 10.23

2 leti, 2 meseca

Kdo od politikov je najbolj izvirno čestital Tini Maze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Spoštovani, imate dvesto znakov za izvirno čestitko Tini Maze." Takšno prošnjo s kratkim rokom za odgovor smo poslali vrhu države in predsednikom sedmih parlamentarnih strank. Kakšen je rezultat?

Najhitreje se je odzval predsednik SD Igor Lukšič: "Čestitke. Od srca. Če bom kdaj ustanovil šolo za mojstrenje karakterja, imaš v njej mesto." Iz SDS so nam posredovali tvit predsednika Janeza Janše: "Toooooo @TinaMaze Slovenija Legenda #tvitajmozanase."

Ljudmila Novak nekaj minut za Janezom Janšo Iz Nove Slovenije – krščanskih demokratov so nam posredovali čestitko Ljudmile Novak, ki je le nekaj minut za političnim konkurentom na desnici dodala 145 znakov: "Želja. Srčnost. Pogum. Moč. Predanost. Čestitke Tini Maze za prvo zlato olimpijsko medaljo! Šampionka v vseh pogledih. Ponosni! Močno privoščimo!"

Bratuškovi 200 znakov premalo Predsednica vlade Alenka Bratušek je bila tako navdušena, da ji sporočila ni uspelo strniti v 200 znakov. Tini Maze med drugim sporoča: "Zlata medalja predstavlja najlepšo nagrado za vaš trud in napore. Ponosna sem na vaše dosežke in vrhunske rezultate vseh slovenskih športnic in športnikov na olimpijskih igrah. Pesti za vas je stiskala cela Slovenija, vaši uspehi vsem predstavljajo navdih, še posebej pa številnim mladim športnikom, za kar se vam najlepše zahvaljujem."

Pahor našel vzporednico s princeso Diano Tudi predsednik republike Borut Pahor se je razgovoril z več kot 200 znaki. Se spomnite britanske princese Diane, ki so ji rekli "kraljica ljudskih src"? Pahor je Tino razglasil za borko naših src: "Spoštovana Tina Maze, čakali in dočakali smo trenutek, ko na zmagovalnem odru ponovno v vaših rokah plapola slovenska zastava, v vaših očeh pa gori iskrica sreče, ki smo jo v preteklosti tolikokrat s ponosom pozdravljali in za njo navijali. Uspehi so namenjeni borcem, in vi ste borka naših src."

Kaj nam sporoča Tina Maze Pahor omenja še Tinino iskrenost, pogum, odločnost, trdo delo, odrekanja, težke preizkušnje in kljubovanje. "Spet stoji na olimpijskih stopničkah v Sočiju še ena ponosna Slovenka in spet je naša država ponosna skupaj z vami. Tina, vam in vaši ekipi, izrekam globoko zahvalo, ker niste prenehali verjeti vase. To je pomembno sporočilo vsem nam. Pot se ne konča, dokler ne prideš do konca."

Lupčka ji je dal Pahor je sicer na Twitterju sporočil, da je v telefonskem pogovoru z Andreo Massijem prek trenerja šampionki poslal poljubček.

Za vedno bo zapisana v naših srcih Predsednik SLS Franc Bogovič je čestital z besedami: "S to zgodovinsko zmago, prvim slovenskim zlatom na zimskih olimpijadah, ste končno dosegli vrh športnega Olimpa in se uvrstili med junake, ki bodo za vedno zapisani v naših srcih. Iskrene čestitke."

"Izvirni" Veber Od predsednika državnega zbora Janka Vebra in predsednika DeSUS Karla Erjavca odgovora nismo dobili. Veber je sicer "izvirno" Tini čestital na Twitterju – "Čestitke @TinaMaze!", enako kot Erjavec, ki je prek zunanjega ministrstva v angleščini tviteraški javnosti sporočil, da je Slovenija v Sočiju dobila prvo zlato medaljo. Zunanji minister je sicer ponosen na celotno slovensko ekipo na olimpijskih igrah.

Tudi od notranjega ministra in predsednika Državljanske liste Gregorja Viranta nismo prejeli odgovora. Po objavi članka smo na Twitterju našli tale zapis DL: "Bravo Tina! @TinaMaze #zlata #slochi."

Ne spreglejte