SiolNET. Novice Slovenija
6,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Karl Erjavec hoče biti veleposlanik v Franciji

6,19

termometer

Karl Erjavec | Nekdanji zunanji minister Erjavec je izkazal zanimanje, da bi prihodnje leto zasedel veleposlaniški položaj v Franciji. | Foto: STA
Nekdanji zunanji minister Erjavec je izkazal zanimanje, da bi prihodnje leto zasedel veleposlaniški položaj v Franciji. Foto: STA

Nekdanji zunanji minister Karl Erjavec je pri zunanji ministrici Tanji Fajon izrazil interes, da bi zasedel mesto veleposlanika v Franciji, poroča Delo.

"Glede na informacij, ki krožijo v javnosti, bi povedal, da se je v preteklosti že večkrat pojavilo moje ime za določeno diplomatsko službo, na primer v Bruslju, nazadnje pa sem bil omenjen v zvezi z veleposlaniškim mestom v Moskvi. Kar se tiče veleposlaniškega mesta v Franciji, lahko samo povem, da ni nobenega dogovora in da z zunanjo ministrico Tanjo Fajon ni nič dogovorjeno," je zadevo komentiral Karl Erjavec.

"Ob neki priložnosti sem v pogovoru z ministrico sicer res izrazil interes za položaj veleposlanika v Franciji," je za Delo potrdil zunanji minister v drugi vladi Janeza Janše, pozneje pa še v vladah Alenke Bratušek in Mira Cerarja.

Ministrstvo bo prihodnji teden objavilo večji razpis za vodje diplomatskih in konzularnih predstavništev

Prihodnji teden bo ministrstvo za zunanje zadeve objavilo večji razpis za vodje diplomatskih in konzularnih predstavništev, ki se bodo sprostila leta 2023. Prihodnje leto bodo tako prosta tudi tri mesta za tako imenovane nepoklicne oziroma politične veleposlanike, poroča Delo.

V strankah Gibanje Svoboda in SD se dogovarjajo, da bi vsaka stranka imela možnost, da postavi veleposlanika iz svojih vrst.

Mark Boris Andrijanič Novice Andrijanič: Gre za povsem nerazumljivo odločitev, ki je šokirala strokovno in širšo javnost Vladimir Putin Novice Ruski plin: je to rešilna bilka za Evropo? Rhein Ren suša Avtomoto Nov udarec za Evropo: na Renu premalo vode, tovorne ladje stojijo Robert Golob, Primož Cirman Novice Golob o Cirmanu kot uredniku Siol.net: Je eden najboljših. Kamorkoli ga vzamem v službo. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin