SiolNET. Novice Slovenija
3,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaos na ministrstvu za digitalizacijo: Razveljavljen razpis, država bo vse plačala

3,35

termometer

Emilija Stojmenova Duh |  | Foto: STA
Foto: STA

Slovenski regionalno razvojni sklad bo s petkom razveljavil razpis v zvezi z izobraževanji starejših na področju digitalnih kompetenc. Vsem izvajalcem izobraževanj, ki so bili izbrani na sredi maja objavljenem javnem razpisu, bodo povrnili stroške za že izvedene aktivnosti do vključno 25. avgusta.

Kot je danes povedala ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, so v pripravi že novi razpisi za izobraževanja starejših. Vsi starejši, ki so že opravili 80 odstotkov izobraževanj oz. so jih že zaključili, bodo prejeli tudi digitalni bon za nakup računalniške opreme, je še povedala ministrica.

Koliko bo kaos na ministrstvu dodatno stal davkoplačevalce, še ni jasno.

Emilija Stojmenova Duh Novice "Stojmenova Duh otežuje dvig digitalne pismenosti. Njeno delovanje je nekonstruktivno." Emilija Stojmenova Duh Novice Državni sekretar prva žrtev kaosa, ministrica ostaja na položaju

Državni sekretar prva žrtev kaosa, ministrica ostaja na položaju
Vlada je pretekli teden na dopisni seji z mesta državnega sekretarja v službi vlade za digitalno preobrazbo razrešila Mateja Kalana in na njegovo mesto imenovala Aido Kamišalić Latifić, je sporočil urad vlade za komuniciranje. Zamenjava se je zgodila v obdobju zapletov z izvedbo izobraževanj za starejše od 55 let na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za unovčitev digitalnega bona.

Po nerazumnih odločitvah razpisne komisije službe za digitalno preobrazbo, kaosu na prijavnih mestih in zmedi med upravičenci do digitalnih bonov je tako pred dvema tednoma vladna služba za digitalno preobrazbo na čelu z ministrico Emilijo Stojmenovo Duh začasno ustavila izobraževanja za starejše.


Emilija Stojmenova Duh Novice Stojmenova Duh: Izvajanja smo ustavili začasno Emilija Stojmenova Duh Novice Slovenski regionalno razvojni sklad odredil ustavitev izobraževanj za starejše

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin