SiolNET. Novice Slovenija
2,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kamniške reševalce so preselili v zabojnik brez stranišča #video

2,77

termometer

Skoraj sto let rešujejo življenja ponesrečenih v gorah, pa kljub temu še vedno nimajo dostojnih lastnih prostorov. Kamniški gorski reševalci so namreč pristali v najetih in odsluženih zabojnikih, v katerih ni niti stranišča. 

Zabojnike na območju nekdanje smodnišnice je reševalcem začasno podarila Uprava za zaščito in reševanje. Seliti so se morali celo med opravljanjem nujne intervencije v gorah. In čeprav je kamniška enota ena od večjih reševalnih služb, tudi po številu reševalnih akcij, jim pristojni niso zagotovili niti tekoče vode. 

Že več kot 50 let, kar obstajajo, se selijo sem in tja. Trenutno so v štirih zabojnikih, je povedal njihov predsednik Srečo Podbevšek  V dveh so si uredili sejno sobo, kamor so postavili najbolj nujne stvari: mizo, stole in postaje, nujne za komunikacijo med reševanji. Da bi preprečili propadanje, so jih tudi prekrili s pločevino. V preostalih dveh pa imajo opremo: sanitetni material, naglavne svetilke, lopate, nahrbtnik s signalnimi zastavicami, vrvi, sistemi za vpenjanje ter čelade.  

Večina stvari je še vedno zasilna: od električne napeljave do kemičnega stranišča poleg zabojnika. A vse se bo uredilo, pravijo.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 65
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin