SiolNET. Novice Slovenija
2,77

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kamniške reševalce so preselili v zabojnik brez stranišča #video

2,77

termometer

Skoraj sto let rešujejo življenja ponesrečenih v gorah, pa kljub temu še vedno nimajo dostojnih lastnih prostorov. Kamniški gorski reševalci so namreč pristali v najetih in odsluženih zabojnikih, v katerih ni niti stranišča. 

Zabojnike na območju nekdanje smodnišnice je reševalcem začasno podarila Uprava za zaščito in reševanje. Seliti so se morali celo med opravljanjem nujne intervencije v gorah. In čeprav je kamniška enota ena od večjih reševalnih služb, tudi po številu reševalnih akcij, jim pristojni niso zagotovili niti tekoče vode. 

Že več kot 50 let, kar obstajajo, se selijo sem in tja. Trenutno so v štirih zabojnikih, je povedal njihov predsednik Srečo Podbevšek  V dveh so si uredili sejno sobo, kamor so postavili najbolj nujne stvari: mizo, stole in postaje, nujne za komunikacijo med reševanji. Da bi preprečili propadanje, so jih tudi prekrili s pločevino. V preostalih dveh pa imajo opremo: sanitetni material, naglavne svetilke, lopate, nahrbtnik s signalnimi zastavicami, vrvi, sistemi za vpenjanje ter čelade.  

Večina stvari je še vedno zasilna: od električne napeljave do kemičnega stranišča poleg zabojnika. A vse se bo uredilo, pravijo.

 

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Kritik / 05.02.2019. ob 21:46 +5 0

  Najboljši ljudje imajo najslabše pogoje :(

  +5 0
 • brencl47 / 06.02.2019. ob 07:46 +4 0

  Pomembno je, da imajo raznorazni pos(l/r) in stranke svoje pisarne ter državna stanovanja in druge ugodnosti!

  +4 0
 • scenic032010 / 05.02.2019. ob 21:15 +4 0

  Kdo odloča kaj in kako glede GRS v sloveniji ? Ali kdo ve ? S tem mislim na zagotavljanje opreme, prostorov skratka pogojev za delovanje.

  +4 0
delitve: 65
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin