Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
7.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

šola študenti

Petek, 13. 2. 2015, 7.12

7 let, 12 mesecev

Kam naprej? Pravo, arhitektura, farmacija, strojništvo, ... (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odgovor na to vprašanje iščejo bodoči dijaki in študenti, za katere po srednjih šolah in fakultetah danes in jutri potekajo informativni dnevi.

Srednje šole in fakultete so danes svoja vrata odprle devetošolcem in maturantom, ki se odločajo, kje se bodo v prihodnje izobraževali. Dijaška (DOS) in študentska (ŠOS) organizacija mlade pozivata, naj zberejo čim več preverjenih informacij o zavodih oziroma programih, za katere se zanimajo.

Povežite se s starejšimi kolegi Predsednik ŠOS Žiga Schmidt bodočim študentom svetuje, naj se povežejo s starejšimi kolegi na želenih fakultetah, predstavniki različnih študentskih društev in študentske organizacije ter tako pridobijo še nekoliko bolj študentski vpogled v dogajanje na posameznem študiju.

Osnovnošolce pa predsednik DOS Matija Krope Lenarčič poziva, naj čim bolj izkoristijo informativne dneve, pri izbiri študija pa naj bodo pozorni tudi na poznejše možnosti zaposlitve.

Obisk srednjih šol Že ob 9. uri so svoje programe prihodnjim dijakom predstavile srednje šole, nato pa še ob 15. uri.

Gimnazijo Bežigrad je dopoldne napolnilo več kot 100 otrok s starši. Kot je pojasnila profesorica Alenka Budihna, na informativnih dnevih dijakom najprej predstavijo program, predmetnik ter nudijo splošne informacije, za tem pa jim povedo, kakšen je učni uspeh na šoli in kako ta uspeh skozi leta vzdržujejo.

Ta prvi del je informativni, kjer pride tudi do stika med osnovnošolci, njihovimi starši, dijaki in profesorji. Za tem pa si lahko v učilnicah po posameznih predmetih pogledajo, kako poteka pouk ter kakšne dejavnosti izvajajo na šoli.

Dijakinja Tara Prevc je osnovnošolcem, ki so pred prehodom v srednjo šolo, svetovala, naj se pri izbiri šole osredotočijo na lastne želje in ne na to, kar pričakujejo starši. Poleg tega je pomembno, da na informativnih dnevih spoznajo, kakšna je šola, vzdušje in ljudje.

Informatorji na voljo za pomoč Prva predstavitvena predavanja študijskih programov na večini fakultet so se začela ob 10. uri, popoldne pa ob 15. uri.

Tudi tokrat so študentske in dijaška organizacija pripravile številne aktivnosti. Delili bodo predstavitvene brošure, na info točkah pa bodo mlade pričakali informatorji.

Slovenske železnice so zaradi pričakovane gneče poskrbele za dodatne vagone. Ravno prav, saj je bilo tako bodočih dijakov, kot študentov ogromno in predavalnice so bile hitro polne. Na nekaterih fakultetah so tako predstavitve potekale kar v skupinah. Dijaki so na informativne dneve prišli iz cele Slovenije.

Med bodočimi študenti smo naredili tudi krajšo anketo.

Ne spreglejte