SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako bosta v prihodnjem letu sodelovali policija in Slovenska vojska

2

termometer

 | Foto:
Načelnik generalštaba Slovenske vojske (SV) Dobran Božič in generalni direktor policije Stanislav Veniger sta podpisala letni načrt sodelovanja med policijo in SV za leto 2014.

Policija in SV načrt sodelovanja podpisujeta vsako leto in po besedah Božiča je to pomemben dogovor, večinoma pa gre za sodelovanje pri usposabljanju. Za sodelovanje so se odločili zaradi boljšega delovanja in bolj racionalne izrabe virov, ki so jim na voljo.

Vojaški policisti se bodo urili tudi v taktikah osebnega varovanja Načrt za prihodnje leto med drugim predvideva izmenjavo predavateljev, sodelovanje pri e-izobraževanju in šolanje pripadnikov policije na šoli za tuje jezike SV. Prav tako bo možno izobraževanje in usposabljanje pripadnikov policije v večnacionalnem centru odličnosti za gorsko bojevanje SV.

Za pripadnike vojaške policije bo na policijski akademiji med drugim organiziran prometni tečaj, varna vožnja, usposabljanje za obravnavanje zahtevnejših prometnih nesreč, usposabljanje za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi, letni preizkus motoristov v spretnostni vožnji, usposabljanje vodnikov službenih psov in usposabljanje za preiskovanje letalskih nesreč. Vojaški policisti se bodo urili tudi v taktikah osebnega varovanja.

Policisti in vojaški policisti se bodo skupaj urili v ju-jitsuju in drugih borilnih veščinah ter praktičnih postopkih uporabe prisilnih sredstev z elementi samoobrambe. Izvedli bodo tudi izpopolnjevanje na področju protibombne zaščite.

Sodelovanje tudi pri praznikih Tudi obe specialni enoti se bosta urili skupaj. Pripadniki policijske specialne enote se bodo preizkusili v vožnji valuka 6x6. Obe strani bosta tudi ponudili svoja strelišča in vadbišča, izhaja iz načrta.

SV in policija bosta sodelovali tudi na "kulturno-manifestativnem področju", torej pri raznih praznikih, veteranskih aktivnostih, dnevnih odprtih vrat. Prav tako načrt vključuje skupna urjenja za izvajanje protokolarnih nalog ter izmenjavo glasbenih inštrumentov in notnega gradiva.

Načrt omogoča tudi sodelovanje služb za odnose z javnostmi obeh organov, vikariata SV in policijskega vikarja, obeh knjižnic in obeh muzejev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin