SiolNET. Novice Slovenija
7,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Po dozdajšnjih podatkih ni ugotovljeno, da bi policista naredila kaj narobe" #video

7,17

termometer

Po spletu so včeraj zaokrožile objave o mladoletnici, ki naj bi jo policisti na Vranskem vklenili, ker na avtobusu ni nosila zaščitne maske. Predstavnik Generalne policijske uprave, inšpektor Vladimir Ilič, je dejal, da je bila znotraj policije ustanovljena komisija, ki bo preiskala dogodek.

Na Generalni policijski upravi so sicer že včeraj dejali, da sta morala policista uporabiti silo zaradi nesodelovanja potnice in njenega neprimernega vedenja.

Kot je povedal Ilič, je bila znotraj policije na zahtevo v. d. generalnega direktorja policije Andreja Juriča ustanovljena komisija, ki bo dogodek tudi natančno preučila. Po dozdajšnjih podatkih ni ugotovljeno, da bi policista naredila kaj narobe, je dejal Ilić in dodal, da so bili policisti na kraj dogodka poklicani, ker naj bi oseba, ki ni nosila zaščitne maske, kršila javni red in mir, se nedostojno vedla do voznika in sopotnikov.

Kot je še dejal, sta policista pristopila do potnice, da bi izvedla postopek, a dekle ni želelo sodelovati.

Tako nista mogla ugotoviti njene identitete in ker nista mogla postopati drugače, sta uporabila prisilna sredstva in jo zadržala na kraju, je dejal Ilič. V tem času je prišla njena mama in povedala, da je mladoletna. V postopku z mladoletnimi morajo biti policisti sicer bolj obzirni in več časa nameniti pogovoru in opozorilom, da se čim bolj izognejo privedbi in uporabi prisilnih sredstev, je še dejal.

Hojs: Policiji sem izrekel vse čestitke

Odzval se je tudi notranji minister Aleš Hojs, ki se je na Twitterju zapisal, da je policiji "za strokovno in zakonito posredovanje že izrekel vse čestitke". Kot je še dodal, tokrat niso bile potrebne nobene posebne usmeritve. 

Kasneje je v izjavi za medije dejal, da mu je namestnik direktorja policije ta dogodek opisal. Na podlagi tega opisa pa Hojs zaključuje, da je bil ta postopek korekten. Kaj še je povedal minister, si poglejte v posnetku spodaj:

Incident na Vranskem Novice So najstnico res vklenili v lisice zato, ker na avtobusu ni nosila maske? Nemec Janša Novice O incidentu na Vranskem tudi Nemec in Janša #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin