Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
6.27

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni UKC Ljubljana otroška kardiologija

Četrtek, 2. 8. 2018, 6.27

5 let, 8 mesecev

Kaj bo delal nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
UKC Ljubljana | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni bi moral javnosti danes predstaviti ključne aktivnosti in načrte za prihodnje, a so novinarsko konferenco odpovedali.

Inštitut je bil ustanovljen z namenom, da bi rešili težave v programu otroške srčne kirurgije. Predvidoma v petek bo več sindikatov zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana predstavilo nasprotovanje tovrstnemu reševanju težav.

Priznani strokovnjaki iz tujine prek inštituta že pomagajo Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana, saj ta po opozorilu ministrstva za zdravje nima dovolj svojih strokovnjakov, da bi lahko zagotavljal varno in kakovostno obravnavo otrok s prirojenimi srčnimi napakami. S pomočjo tujih strokovnjakov želijo zagotoviti varno in kakovostno obravnavo otrok in izobraziti dovolj domačih strokovnjakov.

Stavka UKC Ljubljana
Novice Iz UKC Ljubljana letos odšlo že več kot sto medicinskih sester #video

Gostujoča kirurga sta na pediatrični kliniki po odhodu treh pediatričnih kardiologov od 9. julija opravila tri nujne operacije srca. Dve operaciji sta načrtovani še v začetku avgusta.

Inštitut je javni zdravstveni zavod, zato bodo zanj veljala enaka pravila kot v preostalih javnih zdravstvenih zavodih. Pravice delavcev ne bodo ogrožene, zagotavlja ministrstvo za zdravje.

UKC
Novice Gostujoča kirurga v Ljubljani že opravila tri nujne operacije srca

Z inštitutom le zaobšli sistem plač

Več sindikatov, ki v UKC Ljubljana združujejo več kot 5.000 od skupno 8.000 zaposlenih, pa je zaskrbljenih zaradi načrtovanega reševanja problematike otroške srčne kirurgije. Izražajo upanje, da bo politika znova premislila zadevo in čim prej našla boljše rešitve. Inštitut naj bi po njihovih besedah nekaterim zaposlenim dal drage podjemne ali druge pogodbe in tako zaobšel sistem plač v javnem sektorju.

Ne spreglejte