SiolNET. Novice Slovenija
2,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je povedala kandidatka za novo zdravstveno ministrico? #video

2,11

termometer

Predsednik vlade Robert Golob, ki je od odstopa Bešiča Loredana začasno vodil zdravstveni resor, je v DZ danes poslal predlog kandidature Valentine Prevolnik Rupel za ministrico za zdravje. Trenutna državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in kandidatka za ministrico je prepričana, da bo po zaključku njenega mandata zdravstveni sistem boljši, kot je danes. 

"Odločitev ni bila lahka, sprejemam jo z veliko mero odgovornosti," je uvodoma dejala Valentina Prevolnik Rupel.

Njene prednostne naloge so dostopnost do kakovostnega zdravstvenega varstva, vzdržnost financiranja in opredelitev košarice pravic, je poudarila.

"Do sistema, kjer so zdravstvene storitve, ki jih potrebuje vsak prebivalec, kakovostne, dostopne vsakemu prebivalcu, bomo lahko prišli samo v sodelovanju z vsemi deležniki. Upam, da bomo vsi skupaj zbrali toliko poguma in modrosti, da se bomo lahko osredotočili na prebivalce in njihove potrebe."

Prepričana je, da bo zdravstveni sistem po koncu njenega mandata vsaj nekoliko boljši, kot je danes, je še dejala. 

Erik Brecelj. Novice Brecelj: Zelo sem hvaležen, da je Prevolnik Ruplova sprejela kandidaturo
Prevolnik Ruplova je po izobrazbi ekonomistka, leta 2009 je doktorirala na ljubljanski ekonomski fakulteti z naslovom Vpliv kvalitete življenja na postavljanje prioritet in na učinkovitost alokacije sredstev v zdravstvu.
Kot raziskovalka in znanstvena svetnica deluje na Inštitutu za ekonomska raziskovanja v Ljubljani, kjer se ukvarja s področjem zdravstva in dolgotrajne oskrbe, prav tako je predsednica znanstvenega sveta Inštituta za ekonomska raziskovanja. Predava na DOBA Fakulteti za uporabne poslovne in družbene študije v Mariboru, je tudi članica strateškega sveta za zdravje pri predsedniku vlade.
V preteklosti je delala kot svetovalka ministra za zdravje ter kot svetovalka generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V zadnjih letih se ukvarja predvsem s področjem merjenja izidov zdravljenja in definiranjem kazalnikov kakovosti ter na vrednosti temelječe zdravstvene obravnave, njeno širše področje delovanja pa je financiranje zdravstvenega varstva in zdravstveno zavarovanje ter vrednotenje zdravstvenih tehnologij.
Valentina Prevolnik Rupel Novice Znana kandidatka za novo zdravstveno ministrico
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin