SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj bo, če se izkaže, da slovenska vlada ni naredila dovolj? (video)

1

termometer

Devetindvajseti maj bo dan D za Slovenijo, a iz EU že prihajajo neuradne informacije, da nacionalni reformni program in program stabilnosti ne bosta dovolj. Kaj sledi, če so informacije resnične?

Neuradnih informacij iz Bruslja, da slovenska vlada ni storila dovolj, pa minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant ne želi komentirati. "Ne komentiram nič, dokler ne bo uradnih informacij. Če se bomo odzvali na vsak spin , potem ne bomo mogli delati," je pojasnil.

A govorice lahko že 29. maja postanejo dejstvo in kako se potem izogniti kriznemu davku na plače?

"Davkom se bomo lahko izognili tako, da bomo zniževali javno porabo in pobrali davke od tistih, ki jih ne plačujejo," je še dejal Virant, ki novim davkom, tudi kriznemu, ni naklonjen.

Bistveno bolje bo treba pobirati davke Medtem pa bi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec takoj dodatno obdavčil vse, ki zaslužijo več kot 6.000 evrov bruto, in na tako preprečil morebitne posege v pokojnine. "Mi bomo vztrajali, da pokojnine ostanejo take, kot so, in da vsi upokojenci do 622 evrov dobijo regres."

Minister Čufer pa na vprašanje, kje in komu bomo še vzeli, če iz Bruslja pride negativna ocena, ne odgovarja. A že zdaj je bolj ali manj jasno. Če se bomo novim davkom želeli izogniti, bo treba še znižati porabo javnega sektorja, svoje pa bo moral končno odigrati tudi Durs. Kot je dejal Virant, bo treba bistveno bolje pobirati davke in jih izterjevati.

Če bi samo izterjali ves davčni dolg, bi bila luknja v državnem proračunu v hipu za skoraj milijardo manjša.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin