SiolNET. Novice Slovenija
8,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera odrezana roka: po le 30 minutah končali obravnavo #foto #video

8,60

termometer

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje v aferi odrezana roka. Obravnave sta se udeležila tudi obtožena Julija Adlešič in Sebastien Abramov, ob prihodu na sodišče pa so zaradi koronavirusa veljali strogi ukrepi. A obravnava se je po le dobrih 30 minutah danes končala.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Juliji Adlešič, Sabastienu Abramovu ter njegovim staršem Gorazdu Colariču in Tinki Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj iz afere odrezana roka. Obtožnica je bila proti njim vložena julija lani zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko. Grozi jim do osem let zapora.

Po 30 minutah prekinili sojenje

Po pritožbi obrambe, da Colarič in Huskić Colaričeva nista pravočasno prejela vabila na obravnavo, ker med prejemom vabila in samo obravnavo ni minilo osem dni, kakor to določa zakon, se je današnje sojenje po le dobrih 30 minutah zaključilo. Abramova starša pošte nekaj časa namreč nista dvigovala. Od datuma, ko sta pošto le dvignila oziroma jima jo je vročil detektiv, pa je minilo le pet dni in ne osem, kakor veleva zakon. Primer se bo na sodišču nadaljeval prihodnji petek, 24. aprila.

Če bi ji uspelo, bi dobila 1,22 milijona evrov odškodnine

Julija si je januarja lani odžagala levo roko, nato pa trdila, da je šlo za nesrečo, saj bi s tem dobila visoko odškodnino pri zavarovalnicah. Njen partner Sebastien jo je namreč pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Kot so navajali mediji, bi, če bi postala invalidka, dobila 1,22 milijona evrov odškodnine. Tožilstvo meni, da je šlo za namerno dejanje, da bi obtoženi dobili odškodnino. 

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Sodnica je po pisanju STA sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.

Obtožen tudi, da je leta 2015 umoril tedanje dekle

Abramova je po pisanju STA doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Maska koronavirus Novice Vlada sprejela nov odlok: to so spremembe, ki jih prinaša #video

Višje sodišče v Celju je sicer v omenjenem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova. Zoper Abramova po pisanju STA poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin