Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
16.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Princip Media Bojan Požar Joc Pečečnik

Sreda, 7. 10. 2015, 16.08

6 let, 7 mesecev

Joc Pečečenik je dal Bojanu Požarju 12 mesecev časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Joc Pečečnik ostaja v medijskem projektu Bojana Požarja. "Požar je imel srečo, da mi ni bilo vseeno za 40 ljudi, ki jim je obljubil službo in bi v primeru mojega umika ostali na cesti," je dejal.

Družbi KBM Leasing in Princip Media (lastnika sta Bojan Požar, ki ima spletni portal Požareport, in družba Elektronček Group, ki je v lasti Joca Pečečnika) sta podpisali pogodbo o prenosu pravice do uporabe 44 blagovnih znamk družbe Delo Revije. Blagovne znamke bo odslej upravljala družba Princip Media.

"Podpis pogodbe pomeni konec prodajnega postopka in je temelj za ponovno prisotnost teh znamk na medijskem trgu. Pogodbeni znesek in ostala pogodbena določila so poslovna skrivnost in jih zaradi spoštovanja zaupnosti ne moremo razkriti," so povedali v NKBM, ta je lastnica KBM Leasinga, družbe, ki je v likvidaciji.

"Požarjeva samotarska drža ni v skladu z našim slogom vodenja" Le nekaj dni pred izidom revij pa sta se Požar in Pečečnik razšla. Danes je svojo plat zgodbe v pismu razložil tudi drugi lastnik Princip Medie Joc Pečečnik.

Ta je v projekt vstopil, ker Požar "sam ni zmožen zapreti finančne konstrukcije. Ohranitev blagovnih znamk se nam je zdela pomembna in glede na predstavljeni poslovni načrt se nam je zdelo, da bi posel z našimi izkušnjami lahko celo uspešno izpeljali", je v pismu, objavljenem v Financah, zapisal Pečečnik.

Finančno plat so Pečečenikovi sodelavci pripravili, vendar so se spori začeli, ker sta imela lastnika drugačen pogled na vodenje.

"Po prvih konkretnih poslovnih dogovorih sem dojel, da ima Požar specifično samotarsko držo pri vodenju podjetja, ki nikakor ni v skladu z našimi poslovnimi procesi in slogom vodenja. Preveč optimistične in samovšečne drže v poslu ne maram, saj sem že prevečkrat videl zgodbe, ki se končajo tragično," je v pismu zapisal lastnik podjetja Interblock.

Požar ima 12 mesecev časa Pečečnik se je odločil, da bo Požarju vseeno omogočil dokončanje projekta, vendar pri njem ne bo sodeloval. Požar bo imel 12 mesecev časa, da povrne Pečečnikov vložek, v nasprotnem primeru pa bo slovenski podjetnik postal 100-odstotni lastnik Princip Medie.

"Požar je imel srečo, da mi ni bilo vseeno za 40 ljudi, ki jim je obljubil službo in bi v primeru mojega umika ostali na cesti, zato sem se odločil, da bom ob zastavi Požarjeve hipoteke, njegovega finančnega vložka in celotnega Požarjevega deleža v mojo korist družbi Princip Media, d. o. o., omogočil, da začne delovati. V družbi ne bom sodeloval niti jaz niti moja ekipa. Če mi po 12 mesecih Požar ne bo vrnil vloženih sredstev, bom družbo prevzel v celoti. Požarju in ekipi želim veliko uspeha z željo, da bo poslovali uspešno in da bi se držal dogovora ter mi v 12 mesecih vrnil moj vložek," je svojo vlogo, drugačno od prvotno načrtovane, razložil Pečečnik.

Na twitterju se je odzval tudi Bojan Požar:

Izdajali bodo šest revij, ekipa že znana Požar podrobnosti o kupnini in drugih pogodbenih določilih ne razkriva. Sredstva za nakup ima zagotovljena, prav tako ima že nekaj časa sodelavce, ki bodo pripravljali revije.

Načrtuje izdajo šestih revij: Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja in Kih. Kdaj bodo revije izšle, je odvisno od postavitve strojne in programske opreme za oblikovanje revij, pravi, pričakuje pa, da bodo izšle "v zelo kratkem času".

Skupina Media24, katere del je založniška družba Salomon, je junija začela revije izdajati pod novimi imeni (Zarja je nadomestila Jano, Zvezde Lady, Vklop Stop ...).

Ne spreglejte