Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2024,
11.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

JEK2 SDS Jelka Godec

Torek, 20. 2. 2024, 11.11

2 meseca, 1 teden

Jelka Godec: SDS ni umaknila predloga za razpis referenduma o Jeku 2

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Jelka Godec | Vseh pet parlamentarnih strank se je konec januarja poenotilo, da bodo skupaj oblikovale referendumsko vprašanje o projektu JEK 2. | Foto STA

Vseh pet parlamentarnih strank se je konec januarja poenotilo, da bodo skupaj oblikovale referendumsko vprašanje o projektu JEK 2.

Foto: STA

Največja opozicijska stranka SDS ni umaknila predloga za razpis posvetovalnega referenduma o izgradnji drugega bloka jedrske elektrarne Krško (Jek 2), je na omrežju X zapisala vodja njihove poslanske skupine Jelka Godec. Po njenih besedah so v SDS predlagali le prestavitev seje odbora DZ za infrastrukturo, na katerem bi razpravljali o predlogu.

Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor bi moral predlog za razpis posvetovalnega referenduma o izgradnji Jeka 2 obravnavati danes, a je bila seja odpovedana.

"V dogovoru z vsemi poslanskimi skupinami smo z dopisom predlagali prestavitev seje odbora za infrastrukturo za 14 dni, predsedujoča odboru Nataša Avšič Bogovič pa je že sklicano sejo odpovedala, namesto da bi jo prestavila," je na družbenem omrežju X zapisala Godčeva.

Kot je pojasnila Avšič Bogovičeva (Svoboda), je to le posledica različnega tolmačenja terminov. Ta točka bo danes po njenih pojasnilih ponovno uvrščena na kolegij predsednice DZ in bo dodeljena odboru za infrastrukturo za obravnavo na naslednji prvi redni seji.

Avšič Bogovičeva sicer upa, da se bodo do tedaj stranke že dogovorile glede razpisa posvetovalnega referenduma o izgradnji Jeka 2. Vseh pet parlamentarnih strank se je namreč konec januarja poenotilo, da bodo skupaj oblikovale referendumsko vprašanje o projektu, strinjale so se tudi, da bi bil posvetovalni referendum še letos, predvidoma v drugi polovici leta.

Srečanje novinarjev z novim poslovodstvom Skupine GEN. Dejan Paravan, Danijel Levičar.
Novice Na okrogli mizi za pospešitev postopkov v okviru JEK 2
Ne spreglejte