Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 11. 2021,
11.15

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

132

Natisni članek

Matej Tonin odstop Andrej Vizjak Anže Logar Janez Janša Janez Janša

Četrtek, 11. 11. 2021, 11.15

2 leti, 5 mesecev

Janez Janša zanikal špekulacije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

132

"Berem, da se špekulira o nekem pismu na temo odstopa ministra Andreja Vizjaka, ki naj bi mi ga poslal minister Anže Logar. Nobenega takšnega ali podobnega pisma nisem prejel niti od Anžeta Logarja niti od kakega drugega člana stranke SDS," je premier Janez Janša zanikal poročanje Dela, da mu je predsednik sveta SDS Anže Logar pisal, da bi moral minister za okolje in prostor odstopiti. Tudi Logar, ki je zaradi težav s slepičem še vedno na bolniškem dopusti, je po naših neuradnih informacijah zanikal, da bi Janši poslal takšno pismo.

Primož Cirman
Novice Konflikt interesov novinarja Primoža Cirmana

Po pisanju časnika Delo naj bi predsednik sveta SDS in zunanji minister Anže Logar pisal prvaku stranke Janezu Janši, da bi moral minister za okolje in prostor Andrej Vizjak zaradi afere s posnetki njegovega pogovora s tajkunom Bojanom Petanom odstopiti. Na tovrstne informacije o odstopu se je odzval tudi minister Andrej Vizjak z besedami: "Ta možnost vedno obstaja."

Peter Jančič
Mnenja Tajkunska lepljenka 571 šarcev

Vizjak: Očitke glede pogovora s Petanom nameravam zavrniti z odgovorom na interpelacijo

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je glede posnetkov njegovega pogovora s poslovnežem Bojanom Petanom danes zapisal, da namerava vse očitke zavrniti z odgovorom na interpelacijo. Pet opozicijskih poslanskih skupin je interpelacijo zoper njega vložilo konec oktobra.

Interpelacijo zoper Vizjaka so vložile poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP. V njih so v sredo izrazili pričakovanje, da se bosta glede podpre Vizjaku opredelili koalicijski stranki NSi in SMC, saj so v SDS glede tega, ali je minister še deležen njihovega zaupanja ali ne, napovedali, da bodo o tem odločali po njegovem zagovoru v okviru interpelacije.

Tonin: Minister Vizjak ne more več računati na podporo NSi

"Z ministrom Vizjakom smo se temeljito pogovorili, predstavil nam je svoje razloge za ta pogovor in vsebino, sam sem se pa tudi pogovoril s predsednikom vlade. Po vsem tem minister Vizjak ne more več računati na podporo NSi," pa je v oddaji 24ur Zvečer povedal predsednik Nove Slovenije Matej Tonin

Tonin je prepričan, da se minister Vizjak zaveda, da ta zgodba na neki način ovira vlado in, kot je dejal, vse skupaj postavlja v neprijeten položaj. 

"Verjamem, da še vedno obstaja možnost, da tudi minister Vizjak sam sprejme konkretne odločitve, ki bi nas vse skupaj razbremenile. Na drugi instanci je seveda predsednik vlade. On je tisti, ki ministre predlaga, predlaga pa tudi njihovo razrešitev. In tudi predsednik vlade se bo moral o tem izreči. Na koncu seveda je interpelacija, kjer minister na podporo NSi ne more več računati," je pojasnil Tonin. 

Mitja Krapša
Novice Nove podrobnosti: kako je strokovnjak ugotovil, da je posnetek zlepljenka #video
Matej Tonin, NSi.
Novice Tonin: Minister Vizjak ne more več računati na podporo NSi
Andrej Vizjak.
Novice Vizjak v odzivu na posnetke Pop TV pravi ...
Ne spreglejte