Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 11. 2021,
22.19

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

91

Natisni članek

Andrej Vizjak Matej Tonin

Sreda, 10. 11. 2021, 22.19

2 leti, 5 mesecev

Tonin: Minister Vizjak ne more več računati na podporo NSi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

91

Matej Tonin, NSi. | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

"Z ministrom Vizjakom smo se temeljito pogovorili, predstavil nam je svoje razloge za ta pogovor in vsebino, sam sem se pa tudi pogovoril s predsednikom vlade. Po vsem tem minister Vizjak ne more več računati na podporo NSi," je v oddaji 24ur Zvečer povedal predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. 

Tonin je prepričan, da se minister Vizjak zaveda, da ta zgodba na neki način ovira vlado in, kot je dejal, vse skupaj postavlja v neprijetno situacijo. "Verjamem, da še vedno obstaja možnost, da tudi minister Vizjak sam sprejme konkretne odločitve, ki bi nas vse skupaj razbremenile. Na drugi instanci je seveda predsednik vlade. On je tisti, ki ministre predlaga, predlaga pa tudi njihovo razrešitev. In tudi predsednik vlade se bo moral o tem izreči. Na koncu seveda je interpelacija, kjer minister na podporo NSi ne more več računati," je pojasnil Tonin. 

V delu opozicije so v luči objav posnetkov pogovora pozvali, da se glede podpre Vizjaku poleg koalicijske NSi opredeli še SMC. Medtem se bodo v SDS o tem, ali je minister še deležen njihovega zaupanja ali ne, odločali po zagovoru v okviru interpelacije.  "Mislim, da moramo to možnost dati vsakemu, ki je interpeliran, do takrat pa ni potrebe, da se opredeljujemo," je ocenil vodja poslancev SDS Danijel Krivec.

Vizjak je medtem za časnik Delo dejal, da dopušča možnost odstopa. Ta časopis pa danes poroča še, da se del interne javnosti SDS zavzema za njegov odstop, a ne zaradi vsebine pogovorov, temveč zaradi razbremenitve pritiska na stranko pred volitvami.

Okoljski minister sicer Andrej Vizjak trdi, da mu glede pogovora z Bojanom Petanom ni mogoče očitati nobene nezakonitosti. V odzivu na objavo daljšega pogovora je zapisal, da je cilj objavljanja "lepljenk" po segmentih "diskreditirati ministra zaradi neprimernih izjav, ki jih ni izrekel javno, temveč v zasebnem pogovoru".
 

Andrej Vizjak.
Novice Vizjak v odzivu na posnetke Pop TV pravi ...
Andrej Vizjak.
Novice Opozicija bo vložila interpelacijo zoper ministra Vizjaka

Spomnimo

Vizjak poudarja, da je 18. oktobra objavljeni posnetek na 24ur Zvečer lepljenka različnih kosov pogovora izpred 14 let, kar je dokazal tonski strokovnjak Mitja Krapša. S to lepljenko se je želelo prikazati, da takratni minister za gospodarstvo Petanu svetuje utajo davkov, kar Vizjak odločno zavrača.

3. novembra je bil objavljen šestminutni izsek iz pogovora, pred dnevi pa še štirje izseki iz takratnega pogovora med Vizjakom in Petanom. 

Andrej Vizjak
Novice Vizjak: Nov posnetek pogovora s Petanom je avtentičen
Novice Objavljamo dokument, ki je zaokrožil med člani vlade
Primož Cirman
Novice Konflikt interesov novinarja Primoža Cirmana
Ne spreglejte