SiolNET. Novice Slovenija
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Opozicija bo vložila interpelacijo zoper ministra Vizjaka

0,74

termometer

Andrej Vizjak.
Ministru Vizjaku opozicija očita netransparentno in nezakonito delovanje ter druge afere. Foto: STA

Predstavniki opozicijskih poslanskih skupin LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes v izjavi za medije povedali, da bodo vložili interpelacijo zoper ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka. Na interpelacijo se je odzval tudi minister Vizjak in ocenil, da gre za nadaljevanje političnega boja opozicije zoper delo vlade v času zahtevnih razmer v državi, predvsem v času slabšanja razmer in naraščanja števila okužb.

"Gre za nadaljevanje političnega boja opozicije proti ministru in delu vlade v teh zahtevnih časih," je povedal minister Vizjak in dodal, da bo interpelacija odlična priložnost, da sam pove tudi poslancem in z argumenti razjasni očitke zoper razkritja okrog "lepljenke".

"Vseskozi sem se zavzemal za prosperiteto državne lastnine v gospodarstvu, ki so jo nekateri konkretno izčrpavali, kar se je dogajalo tudi v tem primeru," je povedal minister Vizjak in dodal, da bo zelo podrobno pojasnil podrobnosti tega primera.

Andrej Vizjak, Bojan Petan Digisvet Strokovnjak: Posnetek Vizjaka in Petana je res "lepljenka" #video

Minister je povedal tudi, da spoštuje referendumsko odločitev (glede zakona na julijskem referendumu o vodah), saj je to sestavni del pravnega reda. Kljub temu pa vseeno verjame, da je bil zakon o vodah dober in da so ga nasprotniki uporabili za politične cilje.

"Podrobno bom preučil interpelacijo in v predpisanih rokih nanjo odgovoril," je še povedal minister Vizjak in dodal, da upa bodo na koncu šteli argumenti in bo lahko pojasnil, da gre za vrsto konstruktov proti njemu in delovanju vlade.

Opozicija nad ministra z očitki in napovedano interpelacijo

Očitajo mu netransparentno delovanje in nezakonito delovanje v škodo države ter njegovo domnevno zadnjo afero s podjetnikom Petanom. Opozicija mu očita tudi neposredno odgovornost za sprejetje Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah. S tem naj bi po njihovem mnenju kršil Ustavo RS, poslovnik DZ, zakonodajo, mednarodne pravne akte in skupne cilje celostnega upravljanja z okoljem.

Mitja Krapša Novice Nove podrobnosti: kako je strokovnjak ugotovil, da je posnetek zlepljenka #video

Opozicija meni tudi, da je minister kršil mednarodno resolucijo, izključeval strokovno javnost iz postopka priprave novele Zakona o vodah in namerno zavajal javnost.

Andrej Vizjak, Bojan Petan Novice Petan: Dvomim o avtentičnosti posnetka. Takšnega pogovora se ne spomnim. Matej Tonin, NSi. Novice V NSi po pogovoru z Vizjakom čakajo na dokazila o pristnosti posnetka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin