Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2020,
19.11

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

pandemija Koronavirus Janez Janša Janez Janša

Torek, 16. 6. 2020, 19.11

3 leta, 10 mesecev

Janša z veleposlaniki višegrajske četverice o izzivih v EU

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Borut Pahor Janez Janša | Foto STA

Foto: STA

Premier Janez Janša se je danes srečal z veleposlaniki višegrajske četverice, s katerimi je izmenjal mnenja o ključnih izzivih, s katerimi se spopadajo članice Evropske unije, ter o najpomembnejših regionalnih vprašanjih. Zahvalil se jim je tudi za pomoč ob začetku epidemije, ko je Sloveniji primanjkovalo zaščitnih sredstev in medicinske opreme.

Janez Janša
Novice Janša spregovoril o tožbi zaradi arhivov ECB

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, so na srečanju govorili tudi o odzivu na pandemijo bolezni covid-19, migracijah, pobudi Treh morij, Zahodnem Balkanu in širitvi EU in ter o prednostnih nalogah slovenskega predsedstva Svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta, piše STA.

Pandemija spremenila prioritete v načrtih predsedovanja EU

Premier Janez Janša je poudaril, da je pobuda Treh morij pomembna z vidika strukturnih in razvojnih potreb regije, ki jo obsega. S sogovorniki so se strinjali, da širitev EU in Zahodni Balkan potrebujeta več pozornosti Evropske unije. Širitev EU na Zahodni Balkan bo ena od ključnih prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta.

Premier Janša je dejal, da je pandemija sicer spremenila prioritete v načrtih predsedovanja Svetu EU. Tako so na predlog Slovenije med prednostne naloge programa tria, v katerem sta še Nemčija in Portugalska, uvrstili potrebo po oblikovanju načrta za učinkovito ukrepanje ob primeru pandemije ter ob spopadanju s kibernetskimi grožnjami in napadi.

Slovenija bo Svetu EU predsedovala v času, ko se bodo unija in njene članice bojevale s posledicami pandemije. Janša je povedal, da si bo slovensko predsedstvo prizadevalo za stabilizacijo in konsolidacijo unije in za to, da bo čim bolj usposobljena za odgovor na številne izzive, s katerimi se spopada. Udeleženci srečanja so po navedbah kabineta predsednika vlade navedli tudi skupni interes za krepitev nadaljnjega sodelovanja, še navaja STA.

avtobus
Novice Janša 1. julija napoveduje brezplačen prevoz za upokojence
Ne spreglejte